Anu Sandelin

23.8. – 15.9. 2013. Akvarelleja.

Oululainen akvarellisti, tunnettu ja aktiivinen taiteen ja kulttuurin ystävä sekä toimija,  Laatokan rannalla syntynyt Anu Sandelin  tuo galleria kajasteeseen vuosien varrelta poimintojaan teoksista, jotka liittyvät hänelle rakkaisiin teemoihin: luontoon, erikoiseen paikkaan, mielentilaan, olosuhteisiin,  ihmisten ja eläinten antamaan ärsykkeeseen.  Hänet tunnetaan mm. kukoistaan – paljon kertovat kukot edustavat älykkyyttä  ja tervettä itseriittoisuutta ilman ylimielistä itsekkyyttä.  Näyttelyn nimi  ”Tarinoita, tarinoita…kukkoillen”  viittaakin  taiteilijan vapauteen ja iloon tehdä työtään oman halun ja tahdon mukaisesti  ilman onnistumisen painetta tai kritiikin pelkoa. Siis kukkoillen – oman elämänsä avoimena ilmaisijana!

Anu Sandelin kertoo  upottaneensa ripauksen kokemistaan tunteista, elämyksistä ja vaelluksista näyttelyn teoksiin ja toivoo niiden välittyvän katsojille myönteisinä, paikoin leikkimielisinä elämyksinä, tarinoina, jotka houkuttelisivat  katsojan rakentamaan kokemuksensa pohjalta itselleen ainutlaatuisen, oman tarinansa.

Anu Sandelin on opiskellut akvarellimaalausta vuodesta 1975 lähtien. Merkittävimmistä  opettajistaan ja kriitikoistaan hän nostaa esiin mm. Antonio Gouveijan, Chola Lainezin, Marjukka Paunilan, Elina Tammiranta-Summan ja Pertti Summan monilta erilaisilta kursseilta, pitkäkestoisesta ohjauksesta ja yksityisopetuksesta kotimaassa sekä ulkomailla. Yksityisnäyttelyitä  Anu Sandelinilla on ollut neljättäkymmentä eri puolilla Suomea ja ulkomailla. Hän on päässyt osallistumaan moniin ryhmänäyttelyihin.  Lähes sata hänen teostaan on löytänyt tiensä moniin yksityisiin ja julkisiin tilohin  – lisäksi hän tehnyt monia lahjoituksia eri yhteisöille.

Tervetuloa näyttelyyn!

 

Galleria

Comments are closed.