Teoskuva: Dual Landscape

AQUA AURA

”Vacant Scenery”

Valokuvataidetta 5. –  25.2.2014

 

Valokuvataide kuvataiteen kentässä on murtanut ja on murtamassa perinteisiä rajojaan kartoittamattomalle ja jännittävälle maaperälle sekä taidemuotona että ilmaisussaan. Entiset rajat ovat muuttuneet lukemattomiksi avoimiksi mahdollisuuksiksi – loppumaton mielikuvitus energianaan.

Myöskään milanolainen Aqua Aura (s.1969) ei ole valokuvataiteen edustaja perinteisessä mielessä. Paremminkin hän on tarinallinen kertoja, eräänlainen “konekuvien” inhimillinen säveltäjä. Hän käyttää valokuvia työkalunaan tunnistaessaan kuvitteellisia ja visionäärisiä kohtauksia ja samalla hän tarkentaa tarinan sanoja, jotka  ponnahtelevat esiin taiteellisen toiminnan ainutlaatuisina hetkinä. Visuaalinen ulottuvuus on muuntunut melko kokonaisvaltaisesti henkisen ulottuvuuden tasolle. Hänen teoksensa ovat eloisia ja lennokkaita ajattelun luomuksia; melkeinpä ilman minkäänlaista suhdetta objektiiviselle, dokumentoidulle kuvalle – muutoin kuin referenssinä kuvasta luodun tarinan merkityksille.  Ehkäpä hänen teoksiaan ei kuulusi kutsua taidevalokuviksi. Se mitä hän tekee – ja valokuvataiteessa nykyisin tehdään – tarvitsee uudenlaista lähestymistapaa menneisyyden teorioiden lisäksi.

Monitasoisella ja monivaiheisella luovalla matkallaan taiteilijana Aqua Aura on jäljittänyt ja löytänyt useita polkuja hienossa taiteellisessa traditiossa muotokuvan ja maiseman kuvaamiseen. Näistä lukemattomista tavoista hänen on ollut mahdollista löytää ja luoda aivan oma kokonaisvaltainen tapansa ilmaisulleen ja sanomansa välittämiseen. Näin hän on voinut paljastaa maailmaan uuden ulottuvuuden, jonka näkemiseen tarvitaan muutakin kuin pelkät silmät.

Aqua Auran teoksissa on merkityksellistä myös niiden ulkoiset osat  – esimerkiksi teoksen kehykset. Monesti kehyksiä ajatellaan toissijaisina. Hänen teoksissaan ne ovat välttämättömiä osia korostamassa koko luotua tarinallista sävellystä. “Vacant Scenery”- näyttelyn nimeä hän ei ole halunnut edes ajatella italiaksi eikä kääntää suomeksi – eglanninkielinen termi “vacant” monenlaisine merkityksineen sallii katsojille omanlaiset tulkinnat maisemakuvista syntyneille henkisten tarinoiden  tunnelmille ja merkityksille.

Linkkejä taiteilijan teosten arviointiin ja haastatteluihin:

 

Lisätietoja taiteilijasta löydät täältä ja CV

Taiteilijan muita teoksia: http://www.aquaaura.it/index.php?option=com_content&view=article&id=37&Itemid=240&lang=en

 

Galleria

———————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Kellarigallerian BLOOOOOMING’14 –näyttelyyn…

Galleria kajaste facebookissa – käy tykkäämässä!

Comments are closed.