Arvaamaton lyyrikko, akryyli, 2011

Arvaamaton lyyrikko, akryyli, 2011

Ilmakuivattu pyhimys

Avajaisnäyttelyssä
28.03.2012 – 29.04.2012 Juha Tammenpää

Galleria kajasteen avajaisnäyttelynä on Juha Tammenpään näyttely Ilmakuivattu pyhimys. Se on hänen kolmas näyttelynsä Oulussa. Edellisistä näyttelyistä on tosin jo vierähtänyt aikaa: Kalevan Galleriassa nähtiin Tammenpään töitä vuonna 1990 ja Galleria Harmajassa vuonna 1998.

Tammenpään tuoreimmat teokset ovat akryylimaalauksia, figuratiivisia kuten hänen etsaus-akvatinta -menetelmällä toteuttamansa grafiikan vedoksetkin. Tammenpään teokset ovat usein hyvin narratiivisia. Niiden lähtökohta on usein antiikin Kreikan ja Rooman mytologiassa, mutta taiteilija sekoittaa aineksia pohjoisten kansojen kuvastoon. Tammenpään käsissä ja mielikuvituksessa vaikutteet sekoittuvat omaperäiseksi hirtehiseksi kavalkadiksi. Kuten taiteilija itse toteaa, usein henkilökohtaisista kokemuksista ja synkistäkin lähtökohdista kumpuavat teokset on viimeistelty huumorilla.

Juha Tammenpää (s. 1959) on useaan otteeseen niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin palkittu taiteilija. Hänen teoksiaan on merkittävimmissä kotimaisissa museoissa ja taidekokoelmissa, kuten Kiasmassa, Espoon modernin taiteen museo EMMAssa, sekä lukuisissa ulkomaisissa museoissa ja kokoelmissa. Tammenpää on tuottelias ja aktiivinen taiteilija, jonka ansioluettelossa on lukuisia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä eri puolilla maailmaa. Oulun ohella Tammenpää esittäytyy kevään aikana myös Lancasterissa Englannissa.

www.juhatammenpaa.fi

Taiteilijamatrikkeli

Galleria

Comments are closed.