JUSSI SUOMINEN

”Mielikuvitusta”

5. – 30.6. 2013

Galleria kajasteen kesäkuun taiteilija on Jussi Suominen akvarellinäyttelyllään ”Mielikuvitusta”. Hän johdattelee katsojat näyttelyynsä esittelemällä itsensä ihmisenä ja  taitelijana sekä akvarellitekniikan kiehtovuuden seuraavasti:

”Synnyin aavan meren rannoille, Yyterin sannoille, joulukuisena päivänä 1948.  Siellä vietin lapsuuteni ja nuoruuteni taiteen ja musiikin keskellä. Jo varhaisesta lapsuudestani muistan  vaeltaneeni miellelläni yksin metsissä ja rannoilla tutkien ja ihastellen valoja ja varjoja. Kivet, kävyt ja vesiämpärit olivat minun leikkikalujani. Taivas oli kattoni, hiekka lattiani ja meri oveni äärettömyyteen.

Ainutlaatuinen luonto, jossa elämme, inspiroi minua ja antaa vapauden tulkita maalauksillani sisäistä merenkäyntiäni ja päinvastoin. Haluan ottaa pois. Haluan lisätä. Haluan olla käymistilassa. Mikään ei ole valmista.

Olen tehnyt elämäntyöni Ruotsissa. Opiskelin siellä taideterapeutiksi ja työskentelin autististen ihmisten parissa taideterapeuttina ja hoitajana noin 20 vuotta. Toimiminen terapiatyössä on edesauttanut minua taiteilijana  – yritän julkituoda tauluillani ihmisen sisäistä tilaa. Minulla on ollut  vuosien varrella näyttelyitä Ruotsissa, Suomessa, Venezuelassa ja Espanjassa, missä olen myös asunut ja vietän edelleen talvet. Matka Yyterin sannoilta Espanjan rannoille on kestänyt reilut 60 vuotta. Tästä ajasta puolet olen asunut Ruotsissa.

Espanjassa olen toiminut taideopettajana Sofia-Opistossa sekä pitänyt erinäisiä akvarellikursseja pohjoismaalaisille. Päätoimeni on tällä hetkellä maalaaminen ja oma galleriani Espanjassa.

Näyttelyni ”Mielikuvitusta” on poimintoja ajatuksistani ja tuntemuksistani usealta vuodelta. Teoksillani haluan tuoda esiin uteliaisuutta, kaipuuta ja levottomuuttani. Pettymyksiä ja onnen hetkiä. Lintu, jonka voi tunnistaa monestakin teoksestani, on minulle symboli vapaudesta ja ajattomuudesta. Miksi maalaan vesiäreillä? Vesi vie mukanansa. Se kuljettaa minua väreineni – eikä päinvastoin. Olen nöyrästi mukana ohjaillen venhoa tilanteen ja kykyjeni mukaan.

Olet tervetullut näyttelyyni! ”

CV_ Jussi Suominen__

Galleria

Comments are closed.