Teoskuva:Perhosefekti, 2013. Öljy mdf-levylle.

KAIJA HINKULA
”Perhosefekti”

Maalauksia  11.4. – 4.5.2014. (suljettu 18.4., 30.4. ja 1.5.)

Kaija Hinkula (s.1984) on oululainen kuvataiteilija. Hänen kiinnostuksensa kohteena ovat väri, pinta ja liike. Teosten tekniikka on öljy mdf-levylle.

Hinkulan teoksissa maali liikkuu levyn pinnalla lyhyen hetken, jättäen jälkiä erilaisin välinein toteutetusta maalausprosessista. Levyn pinnalle muodostuva liike tallentuu intuitiivisiksi muodoiksi ja kerrostumiksi. ”Lisään väriä, liikutan, raavin, pyyhin ja laitan takaisin -etsien, palaten tai peittäen löytämäni.”

Maalausten liike on rauhallista, leijailevaa ja häipyvää. Viitteelliset tapahtumat kuljettavat maalauksia omaan maailmaansa, hiljaiseen kokemukseen abstraktissa maalauksessa. Teokset luovat mysteerejä ja tunnelmia hiljaisuuden ympärille; maalaukset kuiskivat, paljastavat, mutta kätkevät alleen tapahtumia, joita katsoja pääsee tutkimaan värikerrosten takaa.

Tunnelmat lipuvat orgaanisesti rakentuvien muotojen kautta pimeästä valoon. Pienten elementtien luoma hidas liike ja väripintojen takaa paljastuva valo luovat välähdyksiä ja vaikutelmia, jotka mielikuvitus rakentaa loppuun. Pehmeä liike ja harsomaiset värikerrokset tuovat näkyväksi näkymätöntä, kuvaa hiljaisuudesta.

 Hinkula valmistui kuvataiteilijaksi Saimaan Ammattikorkeakoulusta vuonna 2008. Hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyitä  ja hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin eri puolella Suomea ja mm.Virossa. Hänen teoksiaan on valittu kuratoituihin näyttelyihin, sekä valtakunnallisiin nuoren kuvataiteen näyttelyihin; mm. Billnäs Young artist -kuvataidekilpailussa hän sai kunniamaininnan vuonna 2012. Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskuksen valtion kuvataidetoimikunta.

KaijaHinkula CV_

Galleria

Galleria kajaste facebookissa – käy tykkäämässä!

Comments are closed.