Kaisu Nissi

ELÄMÄN ÄÄNET

2.11. – 29.11.2012

 

Elämän äänet -näyttely koostuu pääosin vuosien 2011 – 2012 maalauksista, aiheena on ihminen ja luonto. Näyttelyn nimi viittaa elämän ääniin ja havaintoihin luonnossa; tuulen kohinaan, aallon pärskeisiin ja linnun lentoon. Nimi viittaa myös elämän ääniin taiteessa.  Maalaukset kysyvät eksistentiaalisia peruskysymyksiä: yksilöstä ja yhteisöstä, elämästä ja  kuolemasta, iloista ja suruista.  Vaikka ihminen ei maalauksessa näkyisikään, hän on silti läsnä.

Piilotan, pelkistän, korostan

Maalausten aiheet lähtevät liikkeelle havainnosta, tunteesta tai kokemuksesta, erkaantuen siitä edelleen visuaaliseksi maalaamisen tutkimiseksi. Teosten visuaalinen kieli syntyy sisällöstä.  Pyrin pelkistämään, korostamaan ja piilottamaan visuaalisia elementtejä. Kysyn maalatessa ”Mikä on tarpeellinen informaatio”, jotta maalaus herättää mielenkiinnon, säilyttää salaperäisyytensä ja saa katsojan tutkimaan ja tulkitsemaan kuvaa. Kuvailisin maalaamisprosessiani flirttailuksi modernien elementtien, pisteen, viivan ja pinnan kesken.

Taide on hyvä matkakumppani elämän iloissa ja suruissa

Maalaaminen on elämäntapa ja näyttelyt ”tilannekatsauksia” missä olen ja minne olen menossa. Näyttelyt ovat myös visuaalisia puheenvuoroja. Teosten empiirinen tarkastelu ja pohdinta voivat johtaa yhtenäisyyden oivallukseen: emme olekaan luonnosta erillisiä, vaan osa kirjavaa kokonaisuutta!

Toivon että nautitte näyttelystäni! Tervetuloa!

Kaisu Ponkala (os. Nissi)

Kaisu Ponkala (os. Nissi) on taiteen maisteri, hän asuu ja työskentelee Oulussa, josta on myös kotoisin.

www.kaisunissi.fi

Galleria

Comments are closed.