Kirsi-Maria Perkkiö

Satakieli

25.9.- 24.10.2013. Maalauksia.

Kirsi-Maria Perkkiö (1968) on oululainen kuvataiteilija. Hän työskentelee maalaamalla, joskin hän on tehnyt taidetta myös kuvanveiston ja keramiikan parissa. Hänen ”Satakieli” –näyttelynsä  teokset ovat monitasoisia ja monimerkityksellisiä. Teokset vievät katsojansa sadunomaiseen – silti inhimillisten arvojen ja tunteiden maailmaan.  Valo ja katsojan tunnetila saavat teokset muuntumaan katsojan omiksi mielikuvituksen areenoiksi, joissa kaikki tunnetilat ja tapahtumat ovat mahdollisia.

Kuvataiteilija Kirsi-Maria Perkkiö kirjoittaa Satakieli – näyttelystään näin: ”Pyrkimyksenäni on  ollut maalata teoksiini ”elävä toinen”,  joka kulkee mukanamme elämän matkalla. Tähän ihmisessä itsessään olevaan ”elävään toiseen” voi katsoja peilata arkitodellisuutensa kokemukset, jolloin maalauksen maailma syntyy uudeksi aina jokaisen katsojan elämän mukaisesti.

Maalaukseni ovat usein myös piilokuvia, joissa kuvaan ihmistä kantamassa menneitä ja tulevia kokemuksia.  Maalaamalla kuvaan myös niitä voimia, jotka vetävät ihmistä erisuuntiin; ja toisaalta yritän kuvata samaan hahmoon useampia persoonia. Kuvaan kokoaikaista muutosta  – kuolemaa ja uuden syntymistä. Teokseni ovat myös muuntuvia arkkitehtonisia tiloja ja tilakokemuksia ympäröivästä maailmasta.

En luonnostele töitäni vaan maalaamiseni on nöyrtymistä maalaamisen välttämättömyyden edessä: minun on suostuttava ja siedettävä epävarmuutta ja aivan kuin soitettava sisäistä musiikkia niin kauan, kunnes saan taulun soimaan kompositiossa.  Toivon, että kuvieni salaisuudet voisivat kertoa meille enemmän kuin ensi katsomalla on mahdollista.”

Lisätietoa taiteilijasta täältä.

Galleria

Galleria kajaste facebookissa – käy tykkäämässä! 

 

 

 

 

Comments are closed.