Raija Marttinen

 SYKSYN HUONEISSA

 1.- 27.2.2013.

AVAJAISET 31.1. klo 17 – 19. TERVETULOA!

 

”Olen maalari. Maalaan aikaa ja muistia, muistamista ja unohtamista – ajan ja paikan kerroksellisuutta, niiden pysymättömyyttä. Maalaan kysymystä siitä mitä tämä hetki on, mistä se rakentuu. Mitä ovat muistijäljet ajan kartalla – mitä menneen ja tulevan väliin jää.

Tekniikkani on akryyli ja hiili kankaalle. Maan ja taivaan värit yhdistyvät hiilen hauraanvahvaan viivaan. Maalaan hiljaista valoa, kätkettyä voimaa. Työskentelen sarjallisesti. Jokainen teos on hetki ajan kulusta – matkalta pois ja kohti. Oleellinen kätkeytyy näkymättömiin, esille tulevien osasten väliseen liikkeeseen.

Työskentelyni on kielen etsimistä, elämän perusteiden kartoittamista. Vuorovaikutusta – kosketusta itseen ja ympäröivään todellisuuteen. `Syksyn huoneissa`-näyttelyni teokset – koko työskentelyprosessi – kiteytyy hyvin taidemaalari Agnes Martinin runon `Hiljaisuus taloni lattialla` sanoissa:

`Hiljaisuus taloni lattialla
sisältää kaikki kysymykset
ja kaikki vastaukset jotka maailma
on koskaan tuntenut.
Tunteelliset huonekalut
uhkaavat rauhaa.
Auringonlaskun heijastus
puhuu ääneen päivistä.`

Tervetuloa näyttelyyni! ”

Raija Marttinen on mikkeliläinen taidemaalari, joka on aloittanut aikoinaan taideopintonsa Limingan taidekoulussa. Katso lisää taiteilijasta Kuvataiteilijamatrikkelista.

CV_RaijaMarttinen

Raija Marttisen ”Syksyn huoneissa” -näyttelyä galleria kajasteessa on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto.

Galleria

Comments are closed.