Tuomo Kukkonen, Marras 1, 2013, 50x50 cm, akryyli akryylilevylle. Kuvaaja Sakari Martikainen.

TUOMO KUKKONEN
HAAVEIDEN MAA

Maalauksia galleria kajasteessa 5. – 28.4.2013.

Taiteilija Tuomo Kukkonen galleriassa su 28.4. klo 12-17. Tervetuloa!

Tuomo Kukkonen (s. 1958) on sulkavalainen kuvataiteilija. Hänen maalaustensa teemana on maisema. Hän maalaa akryyliväreillä ja abstraktien maisemien värit ja tunnetilat nousevat teosten keskeiseksi sisällöksi. Maalauspohjana hän käyttää on akryylilevyä ja teokset syntyvät levyn takapuolelle. Maalaaminen tapahtuu siis käänteisessä järjestyksessä ja peilikuvana.

Tuomo Kukkonen asuu maaseudulla vanhan kulttuurimaiseman ja luonnon keskellä. Tällä hetkellä pääteemana ovat vähäeleiset maisemat, joissa on vain aavistus todellisuudesta. Hän sekoittaa teoksiinsa mielikuvitusta, kokemuksia sekä näkemiään paikkoja ja luonnonilmiöitä.

Maalaukset on horisontaalisesti jaettu kolmeen osaan, eri elementit ovat samassa tasossa ilman valoa ja varjoa. Teokset huokuvat rauhaa ja kaipausta ja niistä välittyy jotakin unenomaista. Variaatioita on tehty eri värisävyillä ja luontoa jäljittelemättömillä väreillä. Värin merkitys onkin Tuomo Kukkoselle keskeistä ja kiinnostavaa. Väreillä hän tulkitsee niin tunnetiloja kuin vuoden- ja vuorokauden aikoja.

Kukkosen tämän hetkinen tuotanto viestii luopumisen tuskaa, odotusta ja kaipausta. Näistä rakentuu puhutteleva, yleiseurooppalainen yhteiskunnallinen sanoma – huoli vuosikymmeniä jatkuneesta maaseudun autioitumisesta. Tuomo Kukkosen omaksi ilmaisukieleksi on muodostunut koloristinen luonnon lyriikka, melankolinen menetyksen, odotuksen ja kaipauksen tunnelma.

Lisätietoa taiteilijasta löydät taiteilijan nettisivuilta.

CV Tuomo Kukkonen

Näyttelyä galleria kajasteessa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto ja Etelä-Savon taidetoimikunta.

Galleria

Comments are closed.