Kaisahelena Haapala ja Anja Kurikka

”Kolme tilaa”- yhteisnäyttely 2.5. – 2.6. 2013.

 Kuvataiteilija Anja Kurikka johdattelee ”Kolme tilaa” -näyttelyn omaan osuuteensa seuraavasti:

”  Näkyäkseen, tumma tarvitsee vaalean;
tuntuakseen, ilo tarvitsee surun.
Ei ole valoa ilman pimeyttä, ei yötä ilman päivää.
 

Teemallisessa pääosassa maalauksissani on valo. ”Valon uusi tuleminen” -teos käynnisti maalausprosessin, joka  ajallisesti sijoittuu viime syksystä tähän kevääseen. Suurimpana kimmokkeena – ja myöhemmin vaikutteena – teoksieni synnylle on ollut residenssimatkani Italian Materaan viime joulukuussa. Vietin Suomen pimeimmän kaamosajan Italian huikeassa valossa, pääosin paleoliittiseltä aikakaudelta säilyneessä ympäristössä.

Materassa maalasin akvarellit, akryylimaalaukset työhuoneellani Hiukkavaarassa ennen ja jälkeen matkaani. Kaikki ovat syntyneet syvän intuitiivisen prosessin vallassa.

Matera tuli sydämeeni jäädäkseen – valon kulku on usein arvoituksellisempaa.”

– Anja Kurikka –

Lisätietoja: Anja Kurikka Kuvataiteilijamatrikkelissa. Anja Kurikka, CV

Kuvataiteilija Kaisahelena Haapala nimeää oman,  ”Kolme tilaa” -näyttelyn kokonaisuutensa alaotsikolla ”Jälkiä, kuvia ja jälkikuvia”.

” Jälkiä, kuvia ja jälkikuvia” on teoskokonaisuus, mikä  koostuu videoteoksesta sekä maalauksista. Teokset käsittelevät sitä, miten kokemukset painuvat jälkinä uniimme, unelmiimme ja toimintaamme. Videoteos kuvaa myös dokumentaarisesti työskentelyprosessia, jossa osaa maalauksista toteutetaan.

”Maalausteni tekniikka on yhdistelmä värin levittämistä, painamista ja poistamista muodostaen jälkiä, kuvia ja jälkikuvia.
Gallerian etummaisesta huoneesta minulle syntyy tunne laiturista veden äärellä. Itselleni laiturikokemus on samaa kuin odotus, saapuminen ja lähteminen, hyvästit, haaveet ja unelmat, tulevaisuus ja katsominen kauas.Vesi virkistää, puhdistaa, mahdollistaa kasvun ja kuljettaa eteenpäin. Vesi voi myös kuluttaa ja jättää jäljen.”

– Kaisahelena Haapala-

Lisätietoja:Kaisahelena Haapala ja Kaisahelena Haapala Kuvataiteilijamatrikkelissa

 

 

Galleria / Anja Kurikka

Galleria / Kaisahelena Haapala

Comments are closed.