FabiolaHidalgo1-web

FABIOLA HIDALGO

Light Matter Series

Maalauksia

Studiogalleria

18.4. – 6.5.2018

 

“All forms of energy, including light, cause gravitation and are under the influence of it”

Kuvataiteilija Fabiola Hidalgo on syntynyt Mexico Cityssä, ja hän asuu ja työskentelee tällä hetkellä Helsingissä. Hän on valmistunut 2014 UNAM:sta (National Autonomous University of Mexico), ja ollut vaihto-opiskelijana Kuvataideakatemiassa. Hän on Helsingin taiteilijaseuran jäsen. 

Töissään hän on kiinnostunut avaamaan ikkunoita erilaisiin tiloihin ja hetkiin, kuljettaen katsojaa kurkistamaan samanaikaisiin maailmankaikkeuksiin. Leikkisyys on tärkeä osa hänen luovaa työskentelyään. Tällä hetkellä hän työskentelee useilla eri tekniikoilla, maalaa ja tekee kuvituksia. Häntä inspiroi galaktiset muodostelmat ja planeetat, kuten Saturnus ja sen kuu Titan. 

”Light Matter Series” on tutkielma painovoiman, aineen ja valoisuuden suhteista väriin ja tekstuuriin. Fabiola kertoo: ”Aloin tutkimaan sitä, kuinka parhaiten pystyisin kuvaamaan ainetta ja kappaleen massaa maalauskankaalla. Halusin maalatessani saada aikaan kankaalle sekä painon että leijumisen tunteen. Minua inspiroi se kuinka kerrostumat ja rakenteet mineraalien geometrisissa muodoissa ilmentävät ainetta ja kappaleen massaa. Olen kiinnostunut värikenttien välisistä jännityksistä, ja siitä kuinka niiden painovoima vaikuttaa muihin kankaalla oleviin massoihin ja energiaan.

Olen pyrkinyt töissäni luomaan dialogia puhtaiden geometristen muotojen ja kappaleista havaitsemieni aaltoliikkeiden välillä.Haluan tutkia värien erilaisia mahdollisuuksia. Maalauksissa käyttämäni värikompositiot ovat neonvärejä, pastellisävyjä ja vaaleita, valoisia sävyjä.”

Fabiola Hidalgo CV

Lue lisää taiteilijasta: https://fabiolahidalgo.com/

 

Teoskuvia:

Comments are closed.