TuijaSuutari pienennetty

TUIJA SUUTARI

AKVARELLEJA

30.5. – 24.6.2018

Avajaiset ti 29.5.2018 klo 18 – 20

 

Tuija Suutari on kuvataiteilija, jonka intohimona on akvarellit. Hänen akvarellinsa ovat runsaita, rönsyäviä väriräjähdyksiä. Niissä seikkailee ihmishahmoja ja eläimiä, jotka uivat, lentävät ja leijuvat värimeressä. Ne ovat täynnä yksityiskohtia, jotka yllättävät katsojan. Osa töistä on melko abstrakteja, mutta niistäkin silmä lähtee hakemaan tuttuja elementtejä –  ja löytää niitä. 

Itse hän kertoo: ”Akvarellien maalaus, se on hitaasti nopeaa. Olen maalannut akvarelleja melkein koko ikäni. Työskentely vilkkaan veden ja värin kanssa tuo yllätyksiä. Maalausprosessi kantaa, kaataa ja nappaa jotain tuntematonta mukaansa. Sekoitan puhtaita värejä ja  katson niiden kautta maailmaa etsien uutta ennen kokematonta, kaunista ja karheaa.  Olen maalannut lähes kaikki näyttelyni työt tänä vuonna. Tervetuloa tutustumaan maailmaani!”

Suutari asuu ja työskentelee Orivedellä. Hän on pitänyt lukuisia näyttelyitä ympäri Suomen, ja hänen töitään on useissa julkisissa kokoelmissa. Hän on lisäksi pitänyt useita näyttelyitä ulkomailla, mm. Venäjällä, Espanjassa ja Norjassa. 

Tuija Suutari CV

Lisätietoja taiteilijasta:

 http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/1920

Teoskuvia:

Comments are closed.