AOJF9098

ANITTA JONAS
LESS IS MORE

MAALAUKSIA 15.8. – 2.9.2018

 

”Maalaan, sillä muutakaan en voi”, sanoo tanskalainen taidemaalari Anitta Jonas.Hänen teoksensa ilmaisevat tunteita ja tunnetiloja; hän maalaa suoraan sydämestään. Aikaisemmat maalaukset olivat pääsääntöisesti abstrakteja teoksia, mutta pikkuhiljaa hänen teoksiinsa on ilmestynyt enemmän myös ihmishahmoja. Tässä näyttelyssä on mukana sekä puhtaasti abstrakteja maalauksia että figuratiivisia elementtejä sisältäviä teoksia.

Näyttelyn otsikko “Less is more” kuvaa  Jonaksen työskentelytapaa – vähemmän on hänelle enemmän. Hän käyttää rajattua palettia suurimmassa osassa töitään, ja useimmiten hän sekoittaa värit ja sävyt suoraan kankaalla. Lisäksi hän käyttää töissään paljon hiiltä ja grafiittia.

Jonaksen figuratiivisissa maalauksissa on usein ihmisiä, jotka eivät ole erityisen tervetulleita yhteiskuntaamme. Abstraktiin sarjaansa hän on maalannut intuitiotaan. Hänen maalaamistaan kankaalle ohjaa täysin se tunne, jonka hän juuri sillä hetkellä tuntee seistessään maalaustelineen edessä.

Jonaksella on viime vuosien aikana ollut lukuisia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä sekä Tanskassa että ulkomailla. Hänen töitään on ollut esillä mm. Bolognassa, Lontoossa, Pariisissa, Amsterdamissa, Tukholmassa ja Münchenissä.

Lisätietoja taiteilijasta: http://anittajonas.com/

Anitta Jonas CV

Anitta Jonas Artist statement

Portrait of Anitta Jonas – KulturKanalen haastattelee Anitta Jonasta

Comments are closed.