KUTSUKUVA

ANNE RINTALA

HIEKKAAN MERKITTY

SEKATEKNIIKKATEOKSIA  2.- 20.8.2017

 

Oululainen Anne Rintala on kuvataiteilijana osittain itseoppinut ja osittain saanut oppinsa kuvataiteen sivuaineopinnoista luokanopettajaopintojen yhteydessä.  Kuvataide ja käsillä tekeminen ovat olleet hänelle aina sydämen asioita. Opinnot ja sapattivuosi viisi vuotta sitten mahdollistivat enemmän aikaa ja tilaa luovuudelle. Maalaaminen ja kirjoittaminen ovat nykyisin hyvin tärkeänä osana hänen elämäänsä.

”Näyttelyn nimi, ’Hiekkaan merkitty’ kuvastaa hyvin käyttämääni sekatekniikka, jossa akryylimaali ja hieno rantahiekka yhdessä saavat aikaan teoksilleni ominaisen rouhean pinnan. Hiekan lisäksi minua kiehtovat kivet, sulat, höyhenet ja heinät, joita käytän töissäni.

 Aikaisemmin maalaukseni olivat pääsääntöisesti valkoisia, mutta nyt teoksissani alkaa näkyä hiekan, kullan, hopean ja mustan sävyjä. Teen mielelläni rouheaa pintaa, jossa valo ja varjo tekevät vaaleastakin pinnasta mielenkiintoisen ja elävän.

 Aiheet teoksiini nousevat alitajunnasta ja unimaailmasta. Rauhoittumisen ja meditaation kautta luovuus ja ideat muuttuvat kuviksi ja teksteiksi. Toisinaan työskentelyprosessi voi muuttaa lopputulosta, mutta ei kadota alkuperäistä ideaa. Uskon ja luulen, että katsoja voi löytää myös omia sielunmaisemiaan ja unikuviaan töistäni.”

Kuvataidenäyttelyn yhteydessä julkaistaan samaa nimeä kantava runokirja, jonka teksteistä osa on syventämässä teosten viestiä katselijalle ja kokijalle.

 

Teoskuvia 

:

Comments are closed.