OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CHRISTELLE  MAS
”Vieras Planeetta”

Valokuvia ja piirustuksia

17.9. – 5.10.2014

AVAJAISET TI 16.9. klo 18-20. Tervetuloa!

 

”Metsää kuunnellessa
 
 On puilla varmaan sielu,
Joka kasvaa ja muuttuu,
Ja hiljaiset lehvät muistavat hetkiä,
Joita kukaan muu ei ole nähnyt.
Mutta kukaan kuuntele,
Ei pysähdy miettimään,
Että puilla voi olla silmät,
Että niiden suhina on vihjaus
Puhumisen halusta.
 
Joskus metsä on muiden olentojen tiimellyskenttä eikä se ole meitä varten. Joskus lapset ovat saalista…”

Kirjasta Twin Peaks (Laura Palmerin salainen päiväkirja), Jennifer Lynch, 1990

 

”Tutkiessani lääketieteellisiä kuvastoja ja tarinoiden maailmaa sain inspiraation valokuvasarjaan Post-luonto (Post-nature) ja piirustukseen.

Kuin palana kuvitteellista maailmaa, eläimet, alukset, hirviöt eivät ilmaannu « järjen nukahtaessa». Ne ovat siellä, joka hetkellä, vain ohuen harson peitossa ja naamioituneina. Myyttien ja legendojen maailmaa tarkastellen tuon esiin sen, mikä liikkuu hiljaisuudessa, katseiden ulottumattomissa, kehon sisäpuolella. Syntyvä mysteeri jaksaa ihmetyttää meitä. Katsojan on vaikea tunnistaa, mikä on todellisuutta ja mikä kuvitelmaa. Vähittäinen muuttuminen yhdestä toiseksi on itsessään metamorfoosi, jonka salaisuutta varjelen.

Orgaaniset muodot syntyvät ja kehittyvät aavemaisessa, mystisessa, vaarallisessa, houkutelevassa ja fantasiamaisessa tunnelmassa. Tämä ilmapiiri johon pyrin, on lähellä sitä, mitä löytyy sarjasta ”Twin Peaks” (David Lynch).”

Chistelle Mas on ranskalaissyntyinen (s. 1984) Oulussa asuva kuvataiteilija. Mas’n ensisijainen ja taidemuodoista mieluisin on valokuva. Mutta monipuolisena kuvataiteentekijänä hänen teoksensa ovat myös piirustuksia, installaatioita, videoita. Hän kirjoittaa myös runoja – runokirja ”Voyage” (Matka) julkaistiin viime vuonna Ranskassa.

Mas on valmistunut taiteen maisteriksi Sorbonnen yliopistosta Pariisista, missä hän on suorittanut myös alemman korkeakoulututkinnon taiteen filosofiasta. Hänellä on ollut näyttelyitä Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Kanadassa ja Belgiassa.

CV Christelle Mas

Galleria

Galleria kajaste facebookissa – käy tykkäämässä!

 

Comments are closed.