kuvakutsu

EVA-JOHANNA MÄKINEN

Maisemien palat ja tuulien suunnat

25.1. – 12.2.2017

Avajaiset pe 27.1.2017 klo 18 – 20. Tervetuloa!

Maalauksissani muistot maisemista sekoittuvat sommitelmiksi. Ne ovat palasia kävelyretkistäni luontoon. Rakkaat maisemat ja ympäristöt, joissa olen liikkunut ja kulkenut, suodattuvat väreiksi ja muodoiksi. Ne ovat myös muistin palasia, jotka tulevat tiedostamattomastani. Ne ovat fragmentteja visuaalisista muistoistani.

Tavoitteeni on tarttua näihin menneisiin tunnelmiin ja pysähtyä näihin hetkiin. Abstrakteissa maalauksissani pyrin yhdistämään liikkeen, tunteen elämän kulusta. Tavoitteeni on saada aikaan kuva, joka etääntyy tai tulee kohti tai josta on vaikea saada kiinni, kuin muisto, jota on joskus vaikea palauttaa mieleen.

Tutkin myös tuulen vaikutusta maisemaan, väreihin ja muotoihin. Tuulet muokkaavat maisemaa; liikuttavat meren aaltoja, siirtävät voimallaan lunta tai hiekkaa sekä tuovat mukanaan lämpimiä tai kylmiä ilmamassoja.

Eva-Johanna Mäkinen on oululainen kuvataiteilija, taiteen tohtori ja kuvataiteen opettaja. Väitöskirjassaan (2012, Lapin yliopisto)  hän tutki Liisa Rautiaisen kuvataiteellista elämänkertaa  ’Abstraktin taiteen tekijäksi – mikrohistoriallinen elämäkertatutkimus Liisa Rautiaisesta’. 

Eva-Johanna Mäkisen  taiteellisessa tekemisessä näkyy kokonaisuudessaan hänen harvinaisen pitkä ja laaja muu kuvataiteeseen liittyvä koulutuksensa: hän valmistui taiteen maisteriksi ja kuvataideopettajaksi 2007, kuvataiteilijaksi Turun Piirustuskoulusta 1999, jalometallipuolen artenomiksi 1988 Kuopion käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta, 1983 artesaaniksi (kudonta) Åbo Hemslöjdslärin Institut ja Vihdin kotiteollisuuskoulusta. Myös noin kolmikymmenvuotinen näyttelyhistoria ja kuvataidearvostelijan työ on tuonut kokemusta ja syvyyttä omaan tekemiseen. Katso lisää hänen ansioistaan CV:stä.’

http://www.evajohannamakinen.fi/

Teoskuvia 

:

 

 

Comments are closed.