POD4

HEIDI KESTI

PAN-PAN-CAKES OF DESTRUCTION

14.3. – 29.3.2018

AVAJAISET TI 13.3. KLO 18-20.TERVETULOA!

 

Kuinka monta lättyä haluat lautasellesi? Yhden? Kaksi, kolme? Vai etkö osaa päättää? Ei haittaa, päätä (vähän) myöhemmin. Haluatko lättysi kahvin kanssa, hillolla, sokerilla, kermavaahdolla, tuoreilla marjoilla, eksoottisilla hedelmillä, raparperihillokkeella, maapähkinävoilla, strösseleillä ja kinuskikastikkeella, marenkikuorrutteella, mädillä, sipulilla, sienitäytteellä, yrtti-sitruunavinaigretellä, kahvi-, lakritsi-, pekaanipähkinä-, päärynä- vai kuningatarjäätelöllä, chili-con-carne-täytteellä, sweet and sour pork chop – saucella, kanatäytteellä, katkarapu-tonnikalatäytteellä, soijapaputäytteellä, mungpapulinssitäytteellä vai mahdollisesti jollain muulla täytteellä, ja haluatko lättysi vegaanisena, gluteenittomana, maidottomana, sokerittomana, lisäaineettomana? Haluatko syödessäsi kuunnella musiikkia korvakuulokkeista, lukea kirjaa vai katsoa televisiota? Vai haluatko plärätä internettiä älypuhelimeltasi tai istua läppärin tai tabletin ääressä ja katsoa youtubesta eläinvideoita? Vai kaikkea tuota yhtä aikaa? Jospa tekisit kumminkin töitä samalla kun syöt pannukakkujasi? Haluaisitko kuitenkin mieluummin ottaa lättysi take-away-tyylisesti ja mennä jo seuraavaan paikkaan koska sinulla on kiire? Vai haluatko syödä kaikessa rauhassa ilman mitään ylimääräisiä virikkeitä, keskittyen pannukakkujen mehevään täytteeseen ja rapeaan, voissa paistettuun reunaan? Haluatko ottaa lätyt kotiin matkaan ja syödä ne siellä? Hei! Haluaisitko tilata lättyjä ison satsin syntymäpäivillesi tai lastenjuhliin? Kaikilla mausteilla? Älä hätäile. Kaikki käy. Valitse ihan mitä ikinä haluat. Ei ole lopulta mitään väliä minkä täytteen otat. Istu alas, syö lättysi ja odota maailmanloppua, koska se tulee takuuvarmasti ihan kohta.

Pan-pan on radioliikenteessä käytettävä hätäkutsun kaltainen kutsu, joka tarkoittaa pakkotilaa. Sillä ilmoitetaan uhkaavasta tilanteesta, joka voi muuttua välitöntä apua edellyttäväksi hätätilanteeksi. Pan-pan -termi on erillinen Mayday-termistä, joka tarkoittaa hätätilaa. Pan-pan-termiä käytetään, kun laivaan, lentokoneeseen, tai muuhun kulkuvälineeseen tai sen matkustajiin ei kohdistu välitöntä uhkaa, mutta pakkotilaan tulee kuitenkin pian reagoida. ”Pan-pan” ilmaisee turvallisuusongelmien olemassaolon mahdollisille pelastajille, mutta ”Mayday” ilmaisee esimerkiksi koneen putoamisen tai laivan uppoamisen tapahtuvan juuri nyt ja pelastusavun tarpeen olevan välitön.

Heidi Kesti on oululainen kuvataiteilija, lavastaja ja puvustaja. Hän on valmistunut Satakunnan Ammattikorkeakoulusta, Kuvataiteen yksiköstä vuonna 2005 ja asuu ja työskentelee Oulussa. Kesti on käyttänyt kierrätysmuovia pääasiallisena materiaalinaan vuodesta 2014. Teokset ovat abstrakteja ja materiaalilähtöisiä, ja ne käsittelevät ihmisen vaikutusta ympäristöön ja luontoon.

Työskentelyä on tukenut Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta.

https://heidikesti.blogspot.fi/
www.instagram.com/heidikesti

CV HEIDI KESTI

Teoskuvia

:

Comments are closed.