HetkiäHETKIÄ

LAURI AHTINEN, JAAKKO HEIKKINEN, RIIKKA KONTIO, JOHANNA LAAJA

21.3. – 8.4. 2018

HUOM! GALLERIA SULJETTU PÄÄSIÄISEN AJAN 30.3. -1.4.

Hetkiä on kevään yhteisnäyttely, jossa on esillä neljän taiteilijan maalauksia. Elämämme rakentuu hetkistä. Hyvät hetket jäävät mieleemme muistoiksi, jotta voisimme palata niihin uudelleen. Huonoja emme kenties haluaisi edes muistaa. Kaukaisimmat niistä olemme kenties jo unohtaneet. Yhteisnäyttelyn teokset havainnoivat tuokioita, joihin on tallennettu tunnelmia rakkaudesta ja ilosta, kuin myös surusta ja kaipuusta. Maalaukset kuljettavat kokijan omien merkittävien hetkiensä äärelle ja tarjoavat mahdollisuuden rakentaa niiden ympärille kokonaisia tarinoita.

Jaakko Heikkisen (CV) teokset ovat syntyneet hetkessä elämiensä tilanteiden tuloksena.Hän on käyttänyt muistiinpanovälineenä kameraa kuvattavista henkilöistä ja työstänyt ne myöhemmin maalauksiksi. Teoksissaan Jaakko kuvaa yhteiskunnan reunailmiöitä ja marginaalissa eläviä ihmisiä. Hän käsittelee niissä ulkopuolisuutta ja syrjäytyneisyyttä erilaisine ilmiöineen.
Pääasiallisesti Jaakon käyttämä tekniikka on akvarelli/tussilaveerausmaalausta sekä sekatekniikkaa.

Johanna Laaja (CV) taitaa eri tekniikoita videotaiteesta grafiikkaan, mutta hänen pääasiallinen ilmaisukeino on maalaus. Hänen intentionsa on tallentaa ihmisen kokemushistoriaa, eri aikojen arjesta ja elämänmuodoista. Maalauksissaan hän haluaa tuoda esille intuitiivisen näkökulmansa ja kosketuksen esineisiin, asioihin ja ilmiöihin. Keskeisinä havainnoinnin kohteina ja objekteina Johannan teoksissa näyttelee valo, väri, varjot, muoto ja tila. Maalauksissaan hän tutkii interiöörejä, joissa esineiden ja tilojen vanha aika on läsnä ja kosketeltavissa nykyajassa.

Lauri Ahtinen (CV) on oululainen sarjakuvataiteilija, lastenkirjailija, kuvataiteilija ja kuosisuunnittelija. Hänen teoksensa ovat ennen kaikkea ajatusrakennelmia, jotka kumpuilevat unista, lauseista, kuvista ja tunteista jotka ovat piirtyneet hänen aivosopukoihinsa. Lauria kiinnostaa tutkia, miltä lause ”I want to swing from the chandelier” näyttää. Tai miltä rakkaus näyttää. Hän maalaa sen, mitä ja miten näkee, mutta kuitenkin lisää töihinsä jotakin yleistä ja yhteistä, kevyen vaaleanpunaista ja kallistunutta poliittista virettä ja hauskuutta. Maalaaminen tapahtuu kausittain, erinäisten kirjaprojektien ja kuvitustöiden lomassa. Lauri fanittaa elämää, twerkkausta ja lenkkitossuja.

Riikka Kontio (CV)sai pari vuotta sitten äidiltään nipun hänestä otettuja röntgenkuvia. Riikan päätä ja keuhkoja oli läpivalaistu hänen ensimmäisinä elinvuosinaan. Keväästä 2017 lähtien hän on tuottanut sinisten sävyisiä röntgenkuvia, jotka lävistävät luiden ja kudosten lisäksi myös tunteita ja tunnelmia.

Röntgenkuvat18 tuotokset symboloivat Riikalle myös sitä, kuinka kuvataiteilija maalaa sisäistä maailmaansa esille muiden nähtäväksi. Hän läpivalaisee itsensä, ja kuitenkin niin, ettei kukaan voi koskaan tulkita kuvaa täydellisesti samalla tavoin.
Riikka Kontio on oululainen kuvataiteilija, kuvataideterapeutti ja graafinen suunnittelija. Hän maalaa öljy- ja akryylivärein. Riikka Kontio valitsee tekniikan ja muotokielen aina kulloisenkin teoksen ja teeman mukaisesti. Kontiota kiinnostaa taiteen terapeuttinen vaikutus. Aiemmin hän on käsitellyt teoksissaan muun muassa intuitiota, häpeää, uskoa, naisen asemaa ja henkisyyttä.

Näyttelyn on kuratoinut Tiina Wallin.

Teoskuvia

Comments are closed.