nimetön

TEIJO HILDEN

 MAAILMA MUUTTUU

MAALAUKSIA 15.2. – 5.3. 2017

KELLARIGALLERIA

 

Paavolasta kotoisin oleva ja Limingan taidekoulussa opiskeleva Teijo Hilden (s.1984 Salo) on lupaava nuori taidemaalari. Hänen taidokkaan siveltimenjälkensä ja maalaustyylinsä voidaan kuvailla olevan sukua vanhojen mestareiden klassiselle maalaustyylille.

Maalaaminen on minulle luontainen keino ilmaista itseäni. Öljyvärit tulivat minulla käyttöön jo 7-vuotiaana ja ovat kulkeneet mukanani siittä lähtien. Viime vuosina olen ottanut käyttöön itselle ei niin tuttuja tekniikoita, kuten pastellit, akvarellit ja musteet. Taiteeni pohjalla on vahva kyky havannoida värejä ja muotoja, joka on kehittynyt minulla vuosien varrella.”

Hilden on opiskellut myös Raahessa Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa taidegrafiikka ja tällä hetkellä hän opiskelee toista vuotta Limingan taidekoulussa. ”Limingassa olen pääasiassa keskittynyt vain maalaamiseen ja huomaan, että siveltimen jäljessäni on uudenlaista rohkeutta ja voimaa.”

Hänen teoksiaan on aikaisemmin ollut esillä kesägallerioissa Limingassa sekä kahvila- ja kirjastonäyttelyissä sekä Limingan taidekoulun näyttelyissä.

Maailma muuttuu -näyttelynsä teoksissa Hilden käsittelee omia henkilökohtaisia elämänmuutoksiaan sekä omaa kasvuaan ja muutostaan kuvataiteilijana. ”Näyttelyn taulut kuvastavat minun kehittymistä taiteilijana ja ihmisenä. ”Maailma muuttuu” maalaus oli minulle hieman raskas työ, koska  aloitin sen, kun yli 10 vuotta kestänyt parisuhteeni päättyi, ja halusin saada tuntemuksiani ulos. Taulussa siniseen nauhaan on käytetty maailman kalleinta väriainetta (lapiz lazulia afganistanista).”

 
Teoskuvia  :

Comments are closed.