B luokka

PEKKA HOMANEN
KIUSATUT

MAALAUKSIA JA VEISTOKSIA

19.4. – 7.5.2017

AVAJAISET 21.4. KLO 18

 

 

Ouluainen kuvataiteilija Pekka Homanen kertoo Kiusatut – näyttelynsä taustasta: ”Ote radiohaastattelusta vuonna 2015: Muistan elävästi kiusaajani kasvot. En unohda häntä koskaan edes näiden vuosikymmenten jälkeen.

Tästä haastattelusta ja omakohtaisesta kokemuksesta syntyi idea maalaus- ja veistos-sarjaan Kiusatut.

Kiusaaminen on toisen suunnitelmallista ja tahallista alistamista onnettomaan ja voimattomaan mielentilaan tapahtuipa se sitten työpaikalla, koulussa, perheessä, ihmissuhteissa, kohdistuen eläimiin etc. Näin määrittelee wikipedia kiusaamisen.

Töilläni haluan haastaa katsojan miettimään sitä mistä kiusaaminen kumpuaa ja miten siihen voisi puuttua. Uskon että moni meistä tuntee tietämättäänkin kiusattuja joten asia on tärkeä ja siitä ei saa vaieta.

Tuleviin näyttelyihini on tarkoitus kutsua paneelikeskusteluiden muodossa aiheeseen liittyviä henkilöitä ja yhteisöjä. Koska foorumi on eri mitä ehkä normaalisti odottaisi tällaisessa keskustelussa uskon että teokseni aukaisevat uusia näkökulmia aiheeseen.

Vastauksia maalauksistani ei löydy. Ne esittävät ehkä enemmänkin kysymyksiä ja antavat aiheita itse kunkin moraalimaailman tutkimiseen.

-Pekka Homanen”

CV PEKKA HOMANEN

Teoskuvia 

:

Comments are closed.