JUHA TAMMENPÄÄ

KAUKAINEN SAARI

image001GRAFIIKKAA

11. – 29.3. 2015

AVAJAISET 10.3. klo 18-20. TERVETULOA!

Vaasalaisen taidegraafikon ja kuvataiteilijan Juha Tammenpään etsaus-akvatinta -menetelmällä toteutettu grafiikka on hyvin narratiivista. Teosten monitasoinen kuvakieli ammentaa kulttuurihistoriasta sekä universaalien tarujen ja faabelien maailmoista. Taiteilijan mielikuvituksen prosesseissa teoksista muotoutuu hyvin omaperäisiä ja monitasoisia – katsojalleen jatkuvasti uusia löytöjä tarjoavia teoksia.

”Kaukainen Saari” -näyttely käsittelee humoristisen vakavasti elämää ja elämänkaaren eri vaiheisiin liittyviä asioita ja tapahtumia. Taiteilijan prosessoinnin tuloksina ovat taidokkaat ja monitasoiset viivasyövytysakvatinta -menetelmällä toteutetuneet teokset.

Juha Tammenpää (s. 1959) on harjoittanut taiteellista työtään 16-vuotiaasta saaakka. Hän on useaan otteeseen niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin palkittu graafikko. Hänen teoksiaan on merkittävimmissä kotimaisissa museoissa ja taidekokoelmissa, kuten Kiasmassa, Espoon modernin taiteen museo EMMAssa, sekä lukuisissa ulkomaisissa museoissa ja kokoelmissa. Tammenpää on tuottelias ja aktiivinen kuvataiteilija, jonka ansioluettelossa on lukuisia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä eri puolilla maailmaa.

Lue lisää taiteilijasta: http://www.juhatammenpaa.fi/

CV Juha Tammenpää

TEOSKUVIA:

Comments are closed.