AppleMark

ILONA KIVIJÄRVI
YKSEYS & MUITA TILOJA

Installaatioita ja muita teoksia
28.9. -16.10.2016

Avajaiset to 29.9. 2016 klo 18-20. Tervetuloa!

 

Kuva- ja performanssitaiteilija Ilona Kivijärvi  taustoittaa  YKSEYS & muita tiloja -näyttelyään:

”Ennen näyttelyn ripustusta on erityinen aika. Aistit terävöityvät. Kokonaisuus rakentuu kuin palapeli. Viimeiseen palaan, siihen kun ripustus tapahtuu. Jokainen ”pala” on osa ykseyttä.

Välillä täytyy rauhoittua. Olimme eilen metsässä koko päivän, iltaan asti. Menimme sienimetsään, meille uuteen kohteeseen, luonnonsuojelualueelle ilman karttaa joten piti olla tarkkana. Tarvitsen säännöllisesti yhteydenpitoa metsäenergiaan. Se on kuin olemassaolon ajatusta vapaassa tilassa. Stressi katoaa.

Näkymätön rihmasto metsän kehossa, puiden ytimiin kuhisee elämää, ääniä joita emme kuule. Siitähän kaikessa on kysymys. Energiasta ja vuorovaikutuksesta. Kaikki vaikuttaa kaikkeen yhtälöstä. Aaltoliikkeestä, voimien ristikkäisistä vaikutuksista. Jatkuvuuden muuntuvuudesta suuressa ja pienessä. Verkosto, rihmasto, rakenne, muoto. Installaatio on tulkintani siitä.

Nyt on iso saalis sieniä joka paikassa. Kuivuri hurisee työhuoneellakin. Se rauhoittaa, kun tuijotan sisäänpäin ja keskityn vaihtuviin kuviin.

Työskentelin keväällä kuukauden Italiassa, Materan residenssissä. Alkunsa sai sarja Materan kukkia. Ikimuistoinen kokemus, tuossa maailmanperintökohteessa. Visualistin mekka, jonka ilmapiiri syntyy kerroksista, historiasta joka askeleella. Patinat kaikkialla, huokoisuus, lämpö ja kellojen moiku. Sinne tahdon palata.

Kun nyt kuuntelen musiikkia, jota siellä kuuntelin päivittäin olen paikassa ja tilassa, joka säteili eliksiiriä, voisi sanoa. Imin sitä itseeni kuin sieni.

Omistan näyttelyni Materan residenssille, jonka aika Italiassa päättyi kesäkuussa 2016.
Rovaniemellä Anno Domini 2016 – Ilona Kivijärvi”

CV ILONA KIVIJÄRVI

Sähköposti: kivijarviartilona@gmail.com

http://www.gallerianapa.fi/taiteilija/46

http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/3188

Ilona Kivijärven Ykseys ja muita tiloja – näyttelyn haastattelu

Teoskuvia:

Comments are closed.