Talven valosta sarjasta sininen smll

JOHANNA PIHLAJAMAA
PAKKASESTA JA VALOSTA
11.9. –  2.10.2015
Lämpimästi tervetuloa avajaisiin
torstaina 10.9.2015 kello 18 – 20!

Kuvataidekriitikko ja kuvataiteilija Hannu Castrén kuvaa esittely-tekstissään Pihlajamaan teoksia: ”Monet Johanna Pihlajamaan puupiirrokset synnyttävät mielleyhtymän sädehtivästä valosta talven pakkashangilla. (…) Pihlajamaan taiteessa on kyse luonnon atmosfäärisistä elementeistä ja erityisesti valosta, joka säteilee, hohtaa, kimmeltää ja himmertää läpikuultavana lämpö- ja pakkasasteiden soinnuttamalla intensiteetillä.”

Näyttelyssä on esillä teoksia vuosilta 2012 – 2015. Teokset on toteutettu taidegrafiikan tekniikoita yhdistäen ja piirtämällä. Teokset ovat abstrahoituja kuvia luonnosta ja ihmisen muokkaamasta ympäristöstä. Pihlajamaan työskentelyä ovat työskentelyapurahalla tukeneet Taiteen Edistämiskeskuksen Pirkanmaan taidetoimikunta (2013) ja Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto (2014).

Johanna Pihlajamaa (s.-73 Nivala) asuu ja työskentelee Tampereella. Pihlajamaa on pitänyt yksityisnäyttelyitä ympäri Suomea ja osallistunut lukuisiin muihin näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Edellisen kerran Pihlajamaan teoksia on ollut esillä Oulussa yksityisnäyttelyssä Galleria 5:ssä 2009. Hänen teoksiaan on useissa kokoelmissa Suomessa ja Ruotsissa.

Pihlajamaa on aktiivisesti ollut mukana taiteilijayhdistyksissä, toimien tällä hetkellä Suomen Taidegraafikot ry:n johtokunnan puheenjohtajana vuodesta 2011. Pihlajamaa on työskennellyt myös taidevedostajana tamperelaisessa Grafiikanpaja Himmelblaussa vuosina 1999 – 2011.

CV Johanna Pihlajamaa

Teoskuvia:

Comments are closed.