Tango

JOUNI ONNELA
VEISTOKSIA JA MAALAUKSIA

10. – 28.5. 2017

 

”Teosteni teemat noussevat nähdystä ja koetusta, kosketuksesta hetkessä. Pitkäaikainen ratsastus ja yhteistyö oman hevoseni kanssa on antanut mahdollisuuden oppia ymmärtää hevosta rehellisenä, tunteensa suoraan viestivänä, ihmistä lähellä, ja samalla niin kaukana vaistojensa varassa elävänä luontokappaleena. Tätä kommunikaatiota kuvaan myös teoksissani, sisäsäistä tunnetilaa ilmeenä ja liikkeenä. Tämä sama tunnevoimainen, vahva ilmaisu tanssissa antaa myös inspiraatiota nykyiseen työskentelyyni. Monet maalaukset ovat taas syntyneet veistosten luonnosteluvaiheen aihioista.

Lähes parin vuosikymmenen ajan olen opiskellut työni ohella kuvanveistoa ja muita kuvataiteen ilmaisumuotoja monien tunnettujen taiteilijoiden ja opettajien opastamana. Työhuoneeni on Helsingin Pohjois-Haagassa.

Olen syntynyt ja elänyt nuoruuteni Lapissa, Sodankylässä.  Siellä usein edelleenkin viivähdän ja teen myös osan teoksistani, luonnon lähteestä ammentaen. Työurani olen kuitenkin tehnyt pääkaupunkiseudulla Helsingissä ja Espoossa.

– Jouni Onnela”

CV Jouni Onnela

http://jounionnela.blogspot.fi/

 
Teoskuvia  :

Comments are closed.