Tuulenpesa2016Juha Tammenpää: Tuulenpesä, 2016. Etsaus akvatinta.

 

JUHA TAMMENPÄÄ

Grafiikkaa 16.8. –  3.9.2017

Avajaiset ti 15.8. klo 18-20. Tervetuloa!

 

Vaasalaisen taidegraafikon ja kuvataiteilijan Juha Tammenpään etsaus-akvatinta -menetelmällä toteutetun narratiivisen grafiikan monitasoinen kuvakieli ammentaa aineksensa kulttuurihistoriasta sekä universaalien tarujen ja faabelien maailmoista. Taiteilijan mielikuvituksen prosesseissa teoksista muotoutuu hyvin omaperäisiä ja monitasoisia – katsojalleen jatkuvasti uusia löytöjä tarjoavia teoksia.

Taiteilija käsittelee teoksissaan humoristisen vakavasti elämää ja elämänkaaren eri vaiheisiin liittyviä asioita ja tapahtumia. Tuloksena ovat taidokkaat ja monitasoiset viivasyövytysakvatinta -menetelmällä toteutetuneet teokset.

Juha Tammenpää (s. 1959) on harjoittanut taiteellista työtään 16-vuotiaasta saaakka. Hän on useaan otteeseen niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin palkittu graafikko. Hänen teoksiaan on merkittävimmissä kotimaisissa museoissa ja taidekokoelmissa, kuten Kiasmassa, Espoon modernin taiteen museo EMMAssa, sekä lukuisissa ulkomaisissa museoissa ja kokoelmissa. Tammenpää on tuottelias ja aktiivinen taidegraafikko., jonka ansioluettelossa on lukuisia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä eri puolilla maailmaa. Vuonna 2016 hänen teoksiaan oli esillä kotimaisten gallerioiden ohella Hollannissa, Englannissa, Saksassa ja Puolassa.

Viimeisimpänä, merkittävänä saavutuksena  kansainvälisella tasolla hän saavutti keväällä 2016 Best in show, 5th International Footprint Competition, Norwalk, CCT USA.Tiedote täällä.

Lue lisää taiteilijasta: http://www.juhatammenpaa.fi/

CV TAMMENPÄÄ 2017

Teoskuvia 

:

Comments are closed.