Yksityisvierailut Katja Hannulan ’Pohjolan kevät’ – näyttelyyn ovat pyynnöstä mahdollisia pe 11.3. saakka. Sovi aika p. 0415071680.Pohjolan kevät

KATJA HANNULA

POHJOLAN KEVÄT

Maalauksia 17.2. – 6.3. 2016

AVAJAISET ti 16.2. klo 18-20. Tervetuloa!

 

Tämän talven aikana Pohjola ja Suomi ovat näyttäytyneet minulle eri tavalla kuin aikaisempina vuosina. Olen viettänyt syksystä lähtien suurimman osan ajastani Ranskassa, Pariiisin vaikutuspiirissä, Fontainebleaun kauniissa kaupungissa.

Aloittaessani maalaamisen siellä huomasin, että pystyin entistä paremmin  erittelemään tunteitani Suomea kohtaan. Aloin nähdä sen viileyden, hitauden ja tyhjyyden eksoottisemmasta näkökulmasta kuin aikaisemmin. Myös kierrellessäni gallerioita töideni kanssa kuulen jatkuvasti galleristien hämmästelyä pohjoismaisesta värien ja ilmaisun niukkuudesta. Huomaan sen olevan erilaista ja kiinnostavaa. Opin näkemään asioita, joille olen sokeutunut katsottuani niitä liian läheltä liian kauan.

Tuleva näyttelyni Oulussa sisältää tuotantoa, joka on syntynyt tietoisuudessa yksinkertaisen kauneudesta ja rauhoittavasta vaikutuksesta. Hevonen ja lintu symboloivat nyt kevään herkkyyttä ja voimaa sekä tavoittamattoman ikuisen kesän ja onnen kaipausta.”

Ypäjäläinen Katja Hannula on pitänyt näyttelyitä toistakymmentä vuotta Suomessa ja monissa muissa  Euroopan maissa. Koskettavat yksityiskohdat, pelkistetyt aiheet ja sävyjen niukkuus ovat osa vaikutteista, joita hän on saanut työskentelyynsä myös japanilaissyntyiseltä Tatsuo Hoshikalta. Sävyjen niukkuus ja pohjavalon hyväksikäyttö ovat myös osaksi hänen perintöään.

Hannulan herkkyyttä ja tunnetta täynnä olevissa maalauksissa inhimillisen maailman tulkkina ja ilmentäjänä on useimmiten hevonen. Onnistuneen ja koskettavan lopputuloksen mahdollistaa hänen pitkä kokemuksensa hevosista ja arvostava ja syvällinen yhteytensä hevosiin.

http://www.katjahannula.fi/

Teoskuvia:

Comments are closed.