20161026_124332

KIRSI-MARIA PERKKIÖ

PASSION, DOLOR, AMOR

kolme kattausta

Maalauksia

9.11. – 18.12.2016

 

”Ajatukseeni alkavasta maalausnäyttelystä kuului alunperin ripustaa kolme erillistä ”kattausta”: intohimon (PASSION), surun ja kärsimyksen (DOLOR) ja rakkauden (AMOR) kattaukset.

Maalausten valmistuttua mietin, voiko näitä elämään ja ihmisyyteen vaikuttavia osa alueita erottaa toisistaan. Ehkä ne mahdollistavat toisensa tai ovat seurausta toisistansa näyttäen näin ristiriitaisuutensa. Näyttelyn kolmesta ripustuksesta jokainen kestää kaksi viikkoa sisältäen näitä kaikkia teemoja. Rakkaus on suurin kaikista läpäisten tämän kaiken –  rakkaudettomuus aiheuttaa kärsimystä ja synnyttää häpeää.

Maalatessani olen etsijä, heittäytyjä oman mieleni maastossa. Merkityksellisenä koen hetket, jolloin verho raottuu ja saan aavistuksia meitä ihmisiä yhdistävästä rikkaasta myyttien ja symbolien maailmasta. Hetken koen ymmärtäväni ja avartuneeni ja tietäväni jotain elämästä, todellisuudesta ja itsestäni. Jään mykistyneenä ihmettelemään elämää ja sitä aina vain salatumpaa mysteeriä, joka leikkaa meitä jokaista ihmistä, ihmiskuntaa ja maailmankaikkeutta.”

Kirsi-Maria Perkkiön maalaukset ovat uniikkeja öljyväritöitä. Taiteilijan omin sanoin: ” Maalaukseni eivät ole minulle itselleni pelkästään maalauksia. Minulle värit ja maalaaminen ovat omaa soittamatonta musiikkiani. Värejä muotojen kieltä ja rytmiä hion niin kauan että maalaus soi itselleni kompositiossa.

Sävellän väreillä arkea lempeämmän peilin, jossa kipu, suru, rakkaus, ilo ja nöyrtyminen tanssivat sanoista mykkää tanssia toisiinsa kietoutuneena. Toivon myös katsojieni löytävän maalauksistani lempeän peilin.”

CV Kirsi-Maria Perkkiö

Kirsi-Maria Perkkiön Passion, Dolor, Amor – näyttelyn haastattelu.

Aikasemmat näyttelyt Galleria kajasteessa  Oulu, Helsinki

Teoskuvia:

Comments are closed.