« Croisements / Kohtaamisia»

Vincent Descotils, Charlotte Herben, Agnes Maitrejean  ja Veronique Maury

30.7. – 24.8. 2014

AVAJAISET tiistaina 29.7.2014 klo 18-20. TERVETULOA!

 

”Croisements – Kohtaamisia” -taidenäyttelyon osa Galleria kajasteen ja ranskalaisen Espace Prevert -kulttuurikeskuksen vaihtonäyttely-yhteistyötä.  Galleria kajasteessa esittelevät teoksiaankuvataiteilijat  Vincent Descotils, Charlotte Herben, Agnes Maitrejean  ja Veronique Maury.  Heidän monipuolinen ”Croisements – Kohtaamisia” –näyttelynsä koostuu veistoksellisista teoksista ja installaatiosta, valokuvateoksista, sekatekniikkateoksista (serigrafia, painotyö ja tekstiili), videoteoksista ja performanssistaiteesta. Näyttelyn on kuratoinut  Charlotte Herben.

Galleria kajasteessa näyttelynsä jo pitäneet tai tulevaisuudessa pitävät suomalaiset kuvataiteilijat Anni Arffman, Katja Hannula Christelle Mas, Kaisu Nissi, Daniel Nagy, Hannakaisa Oksanen ja Heidi Vasara esittelivät teoksiaan vaihtonäyttelyssä  Ranskassa Pariisin liepeillä, Savigny-le-Templessä 7.3. – 6.4. 2014. Heidän osuutensa  ”Croisements – Kohtaamisia” – näyttelystä oli esillä ”Espace Prévert”–kulttuurikeskuksessa ja ”Domaine de la Grange – La Prévôté” -linnagalleriassa. Teokset olivat piirustuksia, maalauksia, veistoksia, videoteoksia, installaatioita ja akvarelleja.

Lisätietoa ranskalaisista taiteilijoista:

Charlotte Herben (s. 1959 Hollannissa) muutti Pariisin 1980 opiskelemaan kuvanveistoa ja keramiikkaa (Shool of Fine Arts in Paris). Hänellä esittelee säännöllisesti taidettaan näyttelyissä sekä Ranskassa että Ranskan ulkopuolella. Hän kutsuu taiteellaan katsojia pohtimaan ihmisen asemaa liikakulutusyhteiskunnassamme.  Hänen mielestään arvomme ja unelmamme ovat vaarassa romuttua – ehkäpä myös osa todellisuudestamme.

http://charlotte-herben.fr/

 Veronique Maury (s. 1968) on performanssitaiteilija, tanssija ja koreografi. Hänen performanssinsa  tapahtuvat  yleensä julkisilla paikoilla: kaduilla, käytöstä poistuneissa teollisuus- tai maataloustiloissa, puistossa.  Arkea ilahduttaviin, improvisoituihin performansseihin osallistuu hänen ohjauksessaan tavallisesti myös yleisö.  Veronique Maury  on myös pedagogi, hän järjestää erilaisia kursseja ja kiertää kouluissa.

Vincent Descotils (s. 1965) on monipuolinen visuaalisen taiteen ammattilainen. Hän on valokuvaaja,  videotaiteilija, kuvittaja ja designeri. Galleria kajasteen näyttelyssä hän esittelee valokuvataidettaan.
Hänen runolliset kuvansa ikään kuin avaavat oven hänen tunnemaailmaansa.  Kuvat ovat kuin tummaa samettia, joiden pintaa silittää hienovarainen valo.

http://www.vincentdescotils.com

Agnes Maitrejean  tekniikka on pääosin litografia ja serigrafia. Croisements –Kohtaamisia  -näyttelyssä hänen teoksensa ovat sekatekniikkateoksia:serigrafiaa, painotöitä ja tekstiiliä. Hänen mielestään  taiteen avulla pystymme varmistamaan, että jotain ainutlaatuista elämästämme  jää jäljelle,vaikka elämään kuuluvat hyvät ja hunommatkin ajat ja asiat haalistuvat  mielissämme  ajan kuluessa. Hänen mielestään taidetta ja elämää voidaan pitää pelinä, joka ei aina ole kaikilta osiltaan miellyttävää, mutta asiat pitää ottaa vastaan hiukan virnuillen – vähän samaan tapaan kuin Liisa Ihmemaassa -tarinan kissa.

http://agnes-maitrejean.com/

Vaihtonäyttely-yhteistyöhön kuuluu myös taiteilijaresidenssivaihto. Vaihtonäyttely-yhteistyön järjestelyiihin on osallistunut Oulussa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija Christelle Mas.

 

 

Galleria

Comments are closed.