HannuHANNU LUKIN
VIIDAKKO

MAALAUKSIA 15.2. – 5.3. 2017

 

Limingassa asuva kuvataiteilija Hannu Lukin kertoo: ”Kuvan tekeminen on keino tehdä ympäristöstä siedettävämpää. Saamelaisilta kysyttiin, että miksi taiteenne ja vaatetuksenne ovat niin lämpimiä ja voimakkailla väreillä tehtyjä. Vastaus oli: että jaksaisimme pimeän talven yli. Samoista lähtökohdista maalasin näyttelyni ”Viidakko”.

Opiskellessani kuvataideakatemiassa Rafael Wardin oppilaana, hehkuvat keltaiset tulivat tutuksi. Saksalainen ekspressionismi on ollut aina lähellä ajatusmaailmaani. Kischner, Hegel ja etenkin Nolde ovat olleet esikuviani.

Tervetuloa katsomaan taistelua pimeyttä vastaan!”

Hannu Lukin valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 1986. Hänellä on ollut 94 yksityisnäyttelyä kotimaassa ja ulkomailla. Lukin on osallistunut vuodesta 1983 jyrytettyihin näyttelyihin. Hänet tunnetaan suurikokoisista tilausmuotokuvista.

Julkisia teoksia: kouluilla, kirjastoilla ja kunnantaloilla. Viimeisin ”Ikaros” veistos Tupoksen yhtenäiskoululla. Teoksessa osana Meeri Lukinin suunittelema äänimaisema. Lukinin teoksia on esillä tärkeimissä museoiden ja säätiöiden kokoelmissa. Hannu Lukin palkittiin Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahaston kulttuuripalkinnolla 2015.

CV HANNU LUKIN

Lisätietoja taiteilijasta:

http://hannulukin.net/
Hannu Lukin/ Wikipedia
YLE Uutiset
 
Teoskuvia  :

 KELLARIGALLERIASSA Teijo Hilden: Maailma muuttuu -näyttely. Maalauksia.

Comments are closed.