NIMETON TIEMARI MULARI

NIMETÖN TIE

MAALAUKSIA 6. – 24.9.2017

AVAJAISET 5.9. klo 18-20. TERVETULOA!

 

”Navigaattorin ilmoittama ”nimetön tie” on oivallisen avoin nimitys sijainnille ajassa ja paikassa. Se kertoo, ettei pysty kertomaan. Vaikka tietokannasta puuttuu nimetty sijainti, tiedämme, että tämä kuitenkin on. Ja onhan se: yhdelle yleisnimitys ja toiselle äärimmäisen tarkkapiirteinen henkilökohtainen kokemus. Teosteni sisällöt kulkevat vaikeasti sanallistettavia reittejä ja katsojalla on vapaus määrittää niitä haluamaansa pisteeseen. Maalaus on arvoitus. Tässä näyttelyssä esillä on useita etenemisen tematiikkaan liittyviä teoksia.

Olen rovaniemeläinen kuva- ja esitystaiteilija. Maalaan akryylillä kankaalle pääasiassa ihmisiä erilaisissa tilanteissa. Keskeistä teoksissani on tilanneherkkyys. Toisinaan mitä tapahtuu ja miksi ovat minulle epäolennaisia asioita. Tärkeää on kohtauksen intensiteetti. Jotain tapahtuu. Ajan ja tapahtumien kulun vääjäämättömyys kiinnostavat minua. Näkymättömissä, mutta läsnä, ovat aika ennen ja jälkeen. Maalaan anonyymiä uutta tilannetta, joka on altis hetkelle, jossa se virittyy.

Prosessiini kietoutuvat muistot, tuntemukset ja eri aistein tekemäni havainnot sekä niiden assosiaatiot luoden fiktioon toden tuntua. Paksu murtunut väripinta haastaa keveät akvarellimaiset kerrokset. Valon ja värin kontrastien kautta veistyy esiin ainutkertainen kuva, jossa on useimmiten mukana suuri annos sattumaa. Toivoakseni tilanne jatkaa katsojassa matkaa saaden uusia merkityksiä – sanallisia tai sanattomia.

Olen koulutukseltani Taiteen maisteri (LaY 2008). Kuvataiteen tekemisen ohella työskentelen taideaineiden opettajana Rovaniemen kansalaisopistossa sekä esiintyjänä, säveltäjänä ja teknikkona Monitaideyhdistys Piste ry:n erilaisissa produktioissa.”

CV MARI MULARI

Teoskuvia 

:

Comments are closed.