OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MARIANNE MATTILA (ent. Heino)

Kimot ja muut

MAALAUKSIA

29.4. – 17.5.2015

Vappuaattona 30.4. galleria avaoinna klo 16 saakka. Vappupäivänä suljettu.

Oululaissyntyinen Kyöstilän Marianne, nykyisin Marianne Mattila tuo synnyinkaupunkiinsa ’KIMOT JA MUUT’ –maalausnäyttelyn.

Kuvataiteilija Marianne Mattila on kuvataiteen tekijä ja kuvataiteen opettaja. Hän asuu ja työskentelee Myrskylässä. Rakkaus kuvataiteisiin ja hevosiin on kuulunut olennaisena osana hänen elämäänsä jo Oulun ajoilta saakka – lapsuudessa ja nuoruudessa. Laanilan yhteiskoulun kasvatti jatkoi opintojaan perheen muutettua Helsinkiin Vapaassa taidekoulussa ja Taideteollisessa korkeakoulussa kuvataideopettajaksi.

Taide on ollut aina osa minun elämääni. Ukkini Esko Boelius (sittemmin Kyöstilä) oli innoittajani. Samoin isäni Arto Kyöstilä, joka harrasti maalaamista. Ratsastusharrastukseni lisäksi aloin ahkerasti piirtää ja maalata hevosia, vaikka se olikin haastavaa. Hevoset antoivat minulle aivan uuden elämän ja uusia ihmisiä – meitä kaikkia yhdisti rakkaus hevosiin.

Tähän näyttelyyn en ole maalannut hevosten muotokuvia vaan olen halunnut ja haluan välittää sen tunteen, joka syntyy, kun ihminen näkee hevosen. Värit ovat minulle tärkeitä, samoin viivat, jotka risteilevät elämässä näennäisen kaoottisesti, yhdistäen kuitenkin kaiken toisiinsa. Olen rypistänyt paperia ja myös kangasta maalauspohjiksi. Olen halunnut tehdä epämääräistä jälkeä, sattumaakin. Elämä tuo paljon yllättäviä kohtaamisia tiellemme.

Olen iloinen saadessani pitää tämän näyttelyn Oulussa, joka antoi perustan elämälleni. Olen kiitollinen kaikille, jotka tulevat näyttelyyni. Toivon, että joku entinen luokkatoverikin löytäisi tiensä näyttelyyni. Tervetuloa!

 

CV Marianne Mattila (ent. Heino)

Comments are closed.