MONA HOEL

MOVING ON

11. – 12.4. ja 18.4. – 6.5.2018

Mixed media on canvas 60 x 60 cm

 

Mona Hoel on laajalti tunnettu norjalainen, nykyisin Helsingissä asuva ja työskentelevä taidemaalari. Hänellä on ollut yksityis- ja yhteisnäyttelyitä eri puolilla Eurooppaa ja USA:ssa. Hänen maalauksensa ovat tunnelmallisia, unenomaisia sisäisen maailman kuvauksia, jotka vahvistuvat katsojan mielessä yksityisesti koetuiksi ja merkityksellisiksi tunnelmiksi.

Moving On – näyttelystään Mona Hoel kertoo: ”Development, stagnation, physical, psychological, turning points, new techniques, new colours, new mistakes, new solutions, doubt, regret, random,courage, mental barriers, obstacles, obstructions, strength, cycles, circles, a learning process … my creative process.

The artworks presented in this exhibition is a representation of that process;A stage where I experienced good flow, a stage where I decided to add a specific colour, where I made a decision that worked, the ensuing turn of the process etc. Also, I may recall the feeling, the mood, atmosphere, my thoughts or the light. Even the weather at a certain stage in the process may be the first that comes to mind. As time passes the recollection of the process will weaken andmay change what I see when I look at my artwork. I often end up doing series with a particular theme, like the series “Moving On” and “Alone Together”, where each artwork can be seen as a representation of the process at a certain point intime. The following artwork in the series says something about what happened next, about how the process developed. This is never planned, it just happens.”

 

 

______________________________________________________________________________________________________

Oulu Kajaaninkatu

KELLARIGALLERIA

 

Luminen koivu_2018

SISKO MÄÄTTÄ

TUNNELMIA LUONNOSTA

MAALAUKSIA 11. – 12.4. ja 18.4. – 6.5.

AVAJAISET 10.4. klo 18 – 20.TERVETULOA!

Sisko Määttä (1951, Oulu) on tehnyt monipuolisen ja moniammatillisen työuransa toisaalla, mutta puusepän tyttönä taide on ollut mukana myös konkreettisena tekemisenä  koko ajan elämässä piirtämisen ja maalaamisen kautta. Maalausta hän on opiskellut itsenäisesti sekä erilaisilla maalauskursseilla; mm. Tauno Ohenojan johdolla.

Eläkkeelle jäätyään Sisko Määttä teki todeksi unelmansa: hän vuokrasi työhuoneen Hiukkavaaran K2 taiteilijayhteisöstä ja aloitti kokopäiväisen taiteellisen työskentelynsä. Sen ohella on ollut myös mahdollista vierailla tiiviisti taidegallerioissa ja maineikkaissa museoissa myös Suomen ulkopuolella nauttimassa ja inspiroitumassa muiden taiteesta.

Määttä kertoo: ”Olen tunneihminen, rakastan luontoa ja tunnen myös näkymättömän maailman läsnäolon. Luonnosta ammennan voimaa ja energiaa sekä inspiroidun. Minua kiehtoo kaikki vanhat tarinat keijukaisista, maahisista ja menninkäisistä. Työskentelen eri tunnetilojen lävitse, jolloin näen maailman eri värisuodattimien kautta. Viimeaikojen töissäni tulee voimakkaasti esille violetti ja sininen. Näkymättömyys ilmestyy joskus myös näkyväksi töissäni itseni siihen vaikuttamatta.”

http://www.taidesivut.net/siskomaatta

Teoskuvia

Comments are closed.