Petra  KaminenMosher

KISSANPÄIVÄT
Akvarellimaalauksia

Galleria kajaste / KELLARIGALLERIA

8. – 30.10. 2014

 

TAITEILIJATAPAAMINEN

LA 11.10. klo 13 – 16

TERVETULOA!

 

English version below

Kuvataiteilija Petra Kaminen Mosher (s.1978, New York) opiskeli Bostonin yliopistossa  ja valmistui vuonna 2002 kuvataiteen kandidaatiksi (Bachelor of Fine Arts in Painting). Suomeen hän on muuttanut syksyllä 2004.

Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä eri puolilla Suomea. Hänen tuotannossaan on myös useita tilaustöitä, hän on myös kysytty muotokuvamaalari.

Kuvataiteilijana hänen tyylinsä on täysin omaperäinen. Tämän vuoksi häntä on vaikea lokeroida taiteilijana mihinkään tiettyyn, yksittäiseen suuntaukseen.  ’Kissanpäivät’ -näyttelystän hän kertoo: Kissat ovat aina kiehtoneet minua. Olen lumoutunut niiden kyvystä torkahtaa missä ja milloin tahansa kuin tietokone joka menee lepotilaan (ja herää vain kosketuksesta), niiden yksilöllisistä luonteista jotka ovat piilossa aivan pinnan alla pulpahtaakseen esiin keskellä yötä, niiden kiemuraisista liikkeistä kärpäsen perään hypätessä tai kerälle käpertyessä. Viivojen ja värien leikillä koetan vangita kissan luonteen ja sulavan liikkeen.

Tämän näyttelyn akvarellit ovat taidemaalarin ja valokuvaajan yhteistyön hedelmiä. Karin Parker, valokuvaaja ja kissalauman johtaja, antoi avokätisesti kuviaan käyttööni ja kärsivällisesti kannusti minua työssäni, mikä teki näyttelyn luomisen mahdolliseksi.


I have always found cats to be captivating. I’m fascinated by their ability to nap anywhere like a computer going into sleep mode (never roused except by a touch), their distinct personalities that run just below the surface only to pop out in the middle of the night, their sinuous movements while they jump at a fly or curl up in a knot. With experimentations in line and colour, I try to capture their characters and supple motion.

The watercolours in this exhibition are the product of a collaboration between painter and photographer. Karin Parker is a photographer and cat colony leader, and it was through her generous photographic contributions and enduring encouragement that I was able to create this exhibition.

(For English speakers, if you are having what Finnish speakers call “cat’s days”, you’re experiencing the opposite of what an English speaker would call the “dog’s life”.)

Lisää taiteilijasta:http://kaminenmosher.com/

CV Petra Kaminen-Mosher

Galleria

Comments are closed.