02_DS72454 20180303-2RIITTA KILPI

PRELUDEJA VEDESTÄ

MAALAUKSIA 18.4.- 6.5.2018

AVAJAISET tiistaina 17.4.2018. Tervetuloa!

 

Helsinkiläinen taidemaalari Riitta Kilpi kertoo näyttelystään: ”Näyttelyni teokset esittävät sielun maisemiani. Niissä heijastuvat vuosikymmenten purjehdusmatkani ja nykyiset kesäni Kustavin kauniissa saaristomaisemissa. Luonto ja vesi kokonaisuutena kasvillisuuksineen alati kiinnostavat minua.  Väreillä, harmonialla ja elämyksillä on paljon väliä arjessani ja taiteeni tekemisessä. Nämä asiat tuovat iloa ja valoa minulle, sillä olen koloristi, ja minua on myös sanottu impressionistiksi. Öljyväreillä maalaaminen on mieluista, ja se auttaa irtautumaan arjesta ja pääsemään luovuuden olotilaan. Tutkin mielelläni ympärilläni olevia maisemia, esineitä, värejä ja muotoja. Maalausteni aiheet syntyvät pitkälti elämyksistä, tunteista ja kiinnostavista asioista – omasta mielikuvitusmaailmastani, jossa vesi on minua pitkään kiehtonut.

Aloittaessani uuden työn  annan  siveltimen viedä mennessään, visioni saattaa muuttua useaan kertaan ja lopputulos on usein aivan muuta kuin aluksi olin ajatellut.  Olen tekemisissäni muutenkin impulsiivinen ja tiukan työsuunnitelman noudattaminen onkin minulle tylsää ja vangitsevaa. Käyn usein konserteissa ja maalatessani työhuoneellani radiosta soi yleensä musiikki. Saatan kuvitella siveltimen liikkuvan kulloisenkin musiikin tahdissa, antaudun omaan maailmaani ja näin maalatessani luon omanlaistani sinfoniaa.”

CV RIITTA KILPI

Teoskuvia

Näyttelyyn liittyen Volter Kilpi myös muutoin esillä Oulussa huhtikuussa:

“Ovat sanasi niinkuin valoa minulle” Ainutlaatuinen, tosielämän rakkaustarinaan perustuva kirjallinen konsertti Oulun kaupungintalon juhlasalissa ke 18.4. klo 19. LIput Netticket ja Valkealinnan lippukauppa.

  • Viulisti Laura Kokko, mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Petri Haapasalo vievät kuulijat kirjailija Volter Kilven ja hänen puolisonsa Hiljan (o.s.Vanhakartano) avioliittoa edeltävän kirjeenvaihdon vahvaan ja rakkaudentäyteiseen maailmaan. Konsertissa kuullaan katkelmia Laura Kokon kirjaksi toimittamista pariskunnan kirjeistä sekä kolmikon yhdessä esittämiä rakkaita klassikkosävelmiä, jotka on valittu värittämään kirjeenvaihdon lepattavia tunnelmia. Volter Kilpi (1874-1939) on yksi Suomen merkittävimmistä kirjailijoista, jonka omintakeista tyyliä on usein verrattu suuriin eurooppalaisiin klassikkokirjailijoihin. Konsertti kokoaa yhdeksi tarinaksi Volterin ja Hiljan seurustelu- ja kihlausajan kiihkeät vaiheet 1900-luvun alun Suomessa. Laulujen lomassa kuultavat kirjeiden katkelmat kertovat koskettavaa tarinaansa parin yhdessä kokemista tunteiden myllerryksistä, ihastuksen kasvamisesta syväksi kiintymykseksi ja Hiljan kotiväen rakkauden tielle asettamista esteistä.

Juuri ennen konserttia professori Pirjo Kukkonen Helsingin yliopistosta kirjallisuusillassa Galleria kajaste Uusikatu 18.4. klo 17.  Vapaa pääsy! Tervetuloa!

PirjoKukkonen_kuvaaja Mika Federlay

KIRJALLISUUSILLAN JULISTE

Comments are closed.