Kajaste-2

 

RISTO LESKINEN

TAIVAAN VALOT
4.-15.4.2018

AVAJAISET TI 3.4. KLO 18-20

LUENTO REVONTULIKUVAUKSESTA  11.4.klo 17.

 

Risto Leskinen (s. 1963 Kemi) on suomalainen freelance valokuvaaja ja luonto-opas. Suomen lisäksi hän on asunut parikymmentä vuotta Ranskassa.

Risto Leskinen kuvaa eritoten luontoa ja arkkitehtuuria.  Revontulia Leskinen on valokuvannut kolme vuotta, revontulissa häntä kiehtoo niiden kauneus ja mystisyys, mutta myös niiden valokuvaukseen liittyvät moninaiset haasteet.

Leskisen kuvissa revontulet ovat välillä pääosassa, välillä sivuroolissa.  Pääasia on tarina, joka syntyy kuvan kokonaissisällöstä ja sommittelusta. Revontulien lisäksi hän yhdistää kuvissaan taivaan rakennusten kanssa yhteen, jolloin arkkitehtuuri ja luonto yhdessä mahdollistavat yllätyksellisesti ihmisten yhteisen tunneskaalan – täysikuu Pariisin yllä tai kuunsirppi romanttisesti meren yllä.

Ideat kuviinsa Leskinen on saanut pääosin lähiympäristöään tarkkailemalla Tornionjokilaakson ja Merilapin alueella.  Joskus kohteet löytyvät sattumalta vaikkapa auton ikkunasta, välillä karttoja ja muuta aineistoa pitkäänkin tutkien.

Luontoa rakastavalle Leskiselle revontulet tarjoavat samanlaisia elämyksiä kuin metsästys tai kalastus.  Kaikki nämä vaativat luonnon ja välineistön tuntemusta, etukäteissuunnittelua ja myös onnea.

Risto Leskinen voitti kuvallaan Rovaniemen Arktikumin tiedekeskuksen järjestämän vuoden 2017 revontulikuvakilpailun.

Risto Leskisen kuvia löytyy Instagram: @ristoleskinen sekä www://500px.com/ristoleskinen ja www.ristoleskinen.kuvat.fi

Teoskuvia

:

Comments are closed.