Rakastavaiset, Galleria Kajaste,jpg

Rakastavaiset

 

SILJA KEJONEN
LEIKKUULAUTA

7. –  24.1. 2016

Taiteilija- ja tuottajatapaaminen 9.1.2016 klo 14-15. Tervetuloa!

 

Silja Kejonen on oululainen kuvataiteilija ja dramaturgi. Hän on valmistunut kuvataitelijaksi 2002 Lahden Taideinstituutista ja dramaturgiksi 2008 Teatterikorkeakoulusta.

Silja Kejosen uusin näyttely Leikkuulauta on jatkoa viime vuosien muotokuvien sarjalle. Näyttely rakentuu kuvista, joista osa on maalattu vanhoille leikkuulaudoille, osa kankaalle, vanerille ja paperille. Teoksissa toistuvat kasvot, poispyyhityt piirteet, yhtä aikainen tuttuuden ja vierauden tunne. Se hetki, kun olet tunnistamaisillaan – ja tajuat, että se onkin joku toinen.

Näyttelyn teema on muisto, muistaminen ja maalaamisen teko. Tämä aihe on seurannut Silja Kejosta koko hänen tuotantonsa ajan. Muuttuuko muisto, jos sen maalaa? Mitä sille tapahtuu, kun se toistuu uudestaan ja uudestaan? Onko maalaaminen muistamista vai muiston häivyttämistä?

Mikä on muotokuva? Missä näköisyys piilee? Onko muotokuva aina esittävä, silloinkin kun se esittää muistoa kohteestaan?

Silja Kejosta kiinnostavat vanhojen leikkuulautojen pinnat. Ne ovat ristiriitaisia: toisaalta ne ovat kauniita, kuin reliefejä tai kuluneita antiikkiesineitä, toisaalta niissä näkyvät arkiset ja väkivaltaiset leikkaamisen jäljet.

Aivan kuin muisto, leikkuulauta on samaan aikaan kaunis, arkinen ja surullinen. Siitä välittyy jotain, mitä ei enää ole.

 

Teoskuvia:

Comments are closed.