Äänettömyydestä OTS

SINIKKA EIROLA
TUULENTUVALLA
16.3. – 3.4.2016

AVAJAISET 15.3. KLO 18-20. TERVETULOA!

 

Pensseli liu’uttaa värilammikoita, leikkii välillä aurinkoa ja antaa kuivua. Toisinaan maali päättää minne mennä. Maalauspintojen harsomaiset, osittain päällekkäiset väripinnat valuvat ohuesti, synnyttäen tunteen kuin maalaus olisi hitaasti liukumassa. Hehkuvat värit ja valoisat heijastumat kerrostumissa vievät maalausta epätavallisiin ympäristöihin. Teoksissa vallitsee yhtä aikaa pysähtymisen ja hitaan liikkeen tila.

Maalauksen visuaalinen näkymä on erillisten tapahtumien ja hetkien summa. Maalausprosessi etenee voimakkaan fyysisenä – purkauksen omaisesti, jossa intuitio toimii kiivaan tapahtuman sanansaattajana. Maali roiskuu, liukuu lennokkaasti, poistuu, valuu, loppua kohden liikkeet muuttuvat hienovaraisiksi ja hitaiksi. Viimeisen siveltimenvedon jälkeen havaittava näkymä jatkaa kulkuaan katseen ja mielikuvituksen symbioosissa, jonka jokainen katsoja kokee itsestään käsin. Teokset syntyvät öljyväreillä kankaalle.

Paavolassa asuva ja työskentelevä taidemaalari käsittelee näyttelyssään Tuulentuvalla sitä, miten ihmiselon muistijäljet jäävät asumaan taloihin ja rakennelmiin abstrakteina liikkeinä.

 CV Sinikka Eirola

Lisätietoja taiteilijaan tutustumiseen ennakkoon löytyy täältä.

Teoskuvia:

Comments are closed.