Luminen koivu_2018

SISKO MÄÄTTÄ

TUNNELMIA LUONNOSTA

MAALAUKSIA 11. – 12.4. ja 18.4. – 6.5.

AVAJAISET 10.4. klo 18 – 20.TERVETULOA!

Sisko Määttä (1951, Oulu) on tehnyt monipuolisen ja moniammatillisen työuransa toisaalla, mutta puusepän tyttönä taide on ollut mukana myös konkreettisena tekemisenä  koko ajan elämässä piirtämisen ja maalaamisen kautta. Maalausta hän on opiskellut itsenäisesti sekä erilaisilla maalauskursseilla; mm. Tauno Ohenojan johdolla.

Eläkkeelle jäätyään Sisko Määttä teki todeksi unelmansa: hän vuokrasi työhuoneen Hiukkavaaran K2 taiteilijayhteisöstä ja aloitti kokopäiväisen taiteellisen työskentelynsä. Sen ohella on ollut myös mahdollista vierailla tiiviisti taidegallerioissa ja maineikkaissa museoissa myös Suomen ulkopuolella nauttimassa ja inspiroitumassa muiden taiteesta.

Määttä kertoo: ”Olen tunneihminen, rakastan luontoa ja tunnen myös näkymättömän maailman läsnäolon. Luonnosta ammennan voimaa ja energiaa sekä inspiroidun. Minua kiehtoo kaikki vanhat tarinat keijukaisista, maahisista ja menninkäisistä. Työskentelen eri tunnetilojen lävitse, jolloin näen maailman eri värisuodattimien kautta. Viimeaikojen töissäni tulee voimakkaasti esille violetti ja sininen. Näkymättömyys ilmestyy joskus myös näkyväksi töissäni itseni siihen vaikuttamatta.”

http://www.taidesivut.net/siskomaatta

Teoskuvia

Comments are closed.