Suvi Mannonen: Ornella, 2016. Kuvaaja Suvi Mannonen. (Klikkaa kuva suuremmaksi).

Suvi Mannonen: Ornella, 2016. Kuvaaja Suvi Mannonen. (Klikkaa kuva suuremmaksi).

 

SUVI MANNONEN

LA SERENISSIMA

30.11 – 30.12.2016

AVAJAISET 1.12. klo 18 -20.   Avajaissanat Tytti Isohookana-Asunmaa.

 

Näyttelyn nimi LA SERENISSIMA tarkoittaa ’mitä seesteisintä’ ja se on ollut myös nimitys Venetsian tasavallasta vuosina 697-1797. Se on kunnianimi, jota aluksi käytettiin maata johtavasta dogesta.

Venetsia onkin ollut suurena inspiraationa näyttelytöiden työstämisessä ja henkilökuvien kautta kaukokaipuu saapasmaahan ja erityisesti juuri Venetsiaan, on ollut lähes kestämätöntä.

”Venetsia on niitä paikkoja, joissa todennäköisimmin heittäytyy näkymättömän vieteltäväksi. Kun on laskenut jalkansa sen kamaralle, jähmettyy tuokioksi paikoilleen. On vain pakko tuijottaa jonkin aikaa, ennen kuin sukeltaa sisään tähän taianomaiseen kaupunkiin ja eksyy sen salaisille kujille ja pikkuruisille kaduille, joita veden yli kaartuvat sillat yhdistävät. Ihmisvirran seassa ajelehtiessaan ei voi välttyä tunteelta, että on joutunut yhtäkkiä henkilöksi ennalta valmistelemattomaan näytelmään. Tai jos on karnevaaliaika ja kadut tungokseen asti täynnä outoja roolihahmoja, kuvittelee helposti harhautuneensa johonkin toiseen maailmaan.” (Ote Tessa Kiroksen kirjasta Minun Venetsiani)

LA SERENISSIMA näyttelyssä pääteemana ovat henkilöt, ei niinkään henkeä salpaavat maisemat ja tunnistettavat maamerkit. Kaikki teokset ovat syntyneet viimeisen kahden kuukauden aikana.

Läheisen ihmisen poismeno kesken tätä projektia pysäytti työnteon hetkeksi, mutta niin kuin italialaiset sanoisivat ’La vita continua dopo la morta’.

CV SUVI MANNONEN

www.suvimannonen.com

Suvi Mannosen La Serenissima – näyttelyn haastattelu.

Teoskuvia:

KELLARIGALLERIASSA: KIRSI-MARIA PERKKIÖ: PASSION, DOLOR, AMOR – kolme kattausta.

Maalauksia 9.11. – 18.12.2016

Comments are closed.