DSCN1472   TATSUO HOSHIKA

TULKOON VALO

MAALAUKSIA 17.2.- 11.3. 2018

AVAJAISET LA KLO 13-17. TAITEILIJA PAIKALLA.

 

Tatsuo Hoshika on Japanissa syntynyt ja Suomessa kolmisenkymmentä vuotta asunut taidemaalari ja rakastettu kuvataideopettaja. Hän on opiskellut kuvataiteita sekä Tokion yliopistossa että Pariisin maineikkaassa Ecole National des Beaux-Arts’:ssa.

Hän kertoo itsestään ja muutostaan Pariisista Suomeen lähinnä luonnon muutosten kautta seuraavasti: ”Taidemaalarin elämä siirtyi Pariisin opintojen jälkeen Suomeen heinäkuun ensimmäisenä päivänä 1986. Ihanat ja kauniit valkean yön hetket oli vain lyhyt vaihe ja pian häntä odottivat pimeä ja järkyttävän kova talvi. Tammikuussa 1987 pakkanen kiristyi voimakkaasti ja lopulta lämpötila saavutti miinus 37 astetta. Järkytyksestä huolimatta siinä oli jotain kaunista. Hän halusi tämän timanttimaisen kauneuden täyttämään kankaansa. Oulun ’Tulkoon Valo’ -näyttely on koottu Suomen talven pimeän kaamoksen tunnelmasta kohti kevään tunnelmia.”’

’Tulkoon valo’  -näyttelyn teokset esittävät odotusta pakkasesta ja kaamoksesta valon tulemiseen ja näiden jokaisen omaa värien harmoniaa, jossa taiteilija keskittyy havainnon mukaisen tunteen realismiin. Taiteilijan sanoin: ”Syvyydestä kohti valon näkemisen riemua on ikään kuin taiteilijan löytöretki jalokiveen. Toivon, että teokset puhuttelevat hiljaisella äänellä jokaista katsojaa ja nämä kaksi kohtaavat toinen toisensa.”

Tatsuo Hoshika on myös lukuisten muotokuvien maalari.

Tatsuo Hoshika CV (tiivistys)

https://htatsuo.wordpress.com/about/

Kaleva20.2.2018/ Toimittaja Elina Ursin/ Kuvaaja Pekka Peura

Kaleva 20.2.2018

Kaleva 20.2.2018

IMG_1147

 

 

Kaleva 25.2.2018: Kritiikki Leena Kangas

Kaleva kritiikki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teoskuvia

:

Comments are closed.