Tiina Sipilä: Snailfish, 2014. Öljy ja tussi kankaalle, 60x80cm. Kuvaaja Aki Roukala.

Tiina Sipilä: Snailfish, 2014. Öljy ja tussi kankaalle, 60x80cm. Kuvaaja Aki Roukala.

TIINA SIPILÄ

KEEP CALM AND CARRY ON

MAALAUKSIA

8. – 25.1.2015

AVAJAISET 7.1. klo 17 – 20.Tervetuloa!

Helsingistä hiljattain Hailuotoon muuttaneen taidemaalari Tiina Sipilän maalausnäyttelyn arvoituksellinen teema kehottaa pysymään rauhallisena ja jatkamaan. Tämän kehotuksen taustalla voisi olla monenlaisia kulttuurisia, historiallisia, tieteellisiä tai taiteellisia lähtökohtia taiteilijan työlle.

Tiina Sipilä taustoittaa itse näyttelynsä teemaa ja näyttelyään näin: ” ‘Keep calm and carry on!’ on Ison Britannian hallituksen toisen maailmansodan alkuvaiheessa julkaisema propagandajuliste, jolla pyrittiin kohottamaan kansalaisten mielialaa todennäköisten ilmapommitusten uhatessa. Lause puhuttelee minua, myös taiteen tekemisen näkökulmasta.

Avoin mieli ja keskittyminen on taiteessa olennaista, niin katsojan kuin maalarin näkökulmasta. Maalauksista ei aina tule sellaisia kuin toivon, tahdon tai suunnittelen. Syntyy jotakin mitä olen tavoitellut ja samalla uutta ja yllättävää, ennakoimatonta. Maalaustekniikkani tukee prosessia. Nestemäinen tussi leviää kankaalle ja sen jälkeen öljyvärit hakevat paikkansa musteen yhteyteen. Annan tekoprosessin ohjata ja ehdottaa suuntaa mihin lähteä.

Työni tulokset, tai osa niistä, on ripustettu Galleria kajasteen seinille katsottaviksi. Sama teos voi näyttäytyä eri katsojalle eri kulmasta ja synnyttää erilaisia mielikuvia – eikä olemassa olekaan vain yhtä oikeaa vastausta tai tulkintaa. On vain kuva ja sen moninaiset ulottuvuudet – ja monitulkintainen viesti pysyä rauhallisena ja jatkaa.”

Lue lisää: http://www.tiinasipila.com/

CV Tiina Sipilä

Teoskuvia:

Comments are closed.