Juliste

 

TIITU VEIJOLA

UNIEN TYTÄR

29.5. – 16.6.2019

TERVETULOA AVAJAISIIN 29.5. KLO 18.30-20!

 

 

”Nukkuessamme heräämme toisenlaiseen olemassaoloon.” -Erich Fromm

Miten valveilla ja hereillä olon maailmat linkittyvät toisiinsa, kumpi lopulta edes on todellisempi vai ovatko maailmat yhtä tosia? Näennäisen absurdit ja epäloogiset unemme ovat vapaita ajan ja paikan kategorioista. Meitä kiehtoo unien ja myyttien samankaltaisuus: unet vievät meidät alkujuurillemme. Unien tytär on kuin šamanistinen uni, jossa näyttäytyvät piilotajunnasta nousseet hahmot, viestintuojat ja symbolit. Se on alkuvoimainen, surrealistinen, aistillinen ja värikäs.
Yöperhosen siiven isku
unen ja valveen risteyskohdassa,
yhdistää nämä kaksi toisiinsa kietoutunutta todellisuutta 
ja toiselta puolelta on mahdollista liikkua toiselle.
Silloin kohtaamme itsemme, 
kohtaamme väreilevän vedenpinnan 
ja peilin, jonne astua sisään.

Maailman ensimmäisessä hetkessä syntyivät unet
ja sen hetken me tavoitamme joka yö.
Minä muistan tulevaisuuden,
koska olen ollut täällä jo aiemmin.
Ja niin me uneksimme 
kaikki 
saman auringon alla.Tiitu Veijola (s. 1982 Oulussa) on opiskellut maalaustaidetta Vapaassa Taidekoulussa Helsingissä. Taiteilijana toimimisen lisäksi hän toimii taideterapeuttisten ryhmien ohjaajana. Unien ja rikkaan sisäisen maailman lisäksi maalaamisen innoittajina toimivat muun muassa eri mantereiden alkuperäiskansojen taide ja mytologiset ainekset. Keskeistä on myös ihmisen suhde luontoon ja maailmankaikkeuteen; siihen, miten kaikki on yhteydessä toisiinsa. Hänen teoksissaan ovat läsnä unen logiikka sekä erilaiset symbolit ja arkkityypit, pyrkimys tuoda ei-näkyvää näkyväksi. Hän suhtautuu taiteen tekemiseen ennakkoluulottomasti, uteliaasti, tutkien ja syvällisesti pohtien, mutta pilke silmäkulmassa ja arvostaen elämän pieniä absurdeja omituisuuksia.

Tiitu on kotoisin Oulusta, mutta asunut puolet elämästään muualla. Hänen taustansa on vahvasti kuvataiteeseen liittyvä, mutta mukana on myös teatteritaiteenseen liittyvää kokemusta näyttelijänä ja tuottajana. Tällä hetkellä hän työskentelee ja asuu Tyrnävällä. Unien tytär on hänen ensimmäinen näyttelynsä Oulussa.

CV Tiitu Veijola

Teoskuvia:

Comments are closed.