Vappu Johansson, Taina Kokkonen, Johanna Pihlajamaa

TARTTUVA VALO
25.3. – 16.4.2017 Taidegrafiikkaa. Galleria kajaste Uusikatu

Avajaiset 24.3. klo 17 -19! Avajaisjuhla on myös uuden Galleria kajaste Uusikadun avajaisjuhla. Tervetuloa!

GALLERIA SULJETTU PITKÄPERJANTAINA!

Uuden Galleria kajasteen Uusikadun avajaisnäyttely  ’Tarttuva valo’ esittelee kolmen taidegraafikon, Vappu Johanssonin, Taina Kokkosen ja Johanna Pihlajamaan teoksia. Kiinnostus väriin, valoon ja muotoihin yhdistää näitä taiteilijoita.

Auringonvalo on tarttuva kuin ihmisen hymy. Valo myös paljastaa pimeään piilotetun. Vuodenaikojen vaihtelua seuraava valomäärän muutos kiehtoo kuvataiteilijoita, jotka käsittelevät aihetta kukin omalla tavallaan.

Näyttelyn teoksissa valo ja väri sekoittuvat muotoihin.  Kevään pilkistävä valo saa talven jäljiltä horteessa nuokkuvan kasvillisuuden loistamaan yllättävissä väreissä. Valon täydentyessä kasvaa myös värien määrä.  Elämän mahdollistavaa valoa on kaikkialla, aavistus myös pimeydessä

Vappu Johanssonin (syntynyt, asuu ja työskentelee Helsingissä) teoksissa valo on kaamoksen hämärää ja pilkahduksia pimeydestä. Harmaiden sävyjen keskeltä välähtää metallinen heijastus tai ripaus mustaa huumoria. Usein toistuvat sisäkkäiset kehät tuovat mieleen ääniaallot, sormenjäljet tai kaiun.

Taina Kokkosen (syntynyt Kajaanissa, asuu ja työskentelee Helsingissä) teoksissa usein lähes figuratiivisen teosaiheen takaa alkaa tuntematon maailma, moni kerroksellinen ja yllättävä alitajuinen avaruus. Osassa teoksia tausta ja valo läpäisevät objektin, jolloin teosaihe ja tausta kommunikoivat. Etualaa hallitseva muoto toimii arkisena symbolina, tihentymänä teoksen kokonaisuudelle.

Johanna Pihlajamaa (syntynyt Nivalassa, asuu ja työskentelee Tampereella) kuvaa luontoa ja ihmisen luomaa ympäristöä varioiden aiheita väreillä ja sommitelman muutoksin. Pihlajamaan teokset ovat abstrahoituja luontokuvia, joissa väririnnastukset nostavat elementtejä  tarkasteltavaksi  tai painavat niitä varjon kätköön.

CV Vappu Johansson   http://www.vappujohansson.net/, vappumaarika@gmail.com

Tiivistetty CV Taina Kokkonen http://www.tainakokkonen.net, tainakokkonen@hotmail.com

CV Johanna Pihlajamaa   www.johannapihlajamaa.net, johannapihlajamaa@yahoo.com

Teoskuvia 

:

Comments are closed.