kuva1_VEIKKO TÖRMÄNEN

TEOKSIA

8.- 24.4. 2016

Avajaiset 7.4. 2016 klo 17 -19.

Veikko Törmäsen (s.1945 Kuusamo) teosten eleganssissa kohtaavat valo ja voimakkaat värit geometrisissa konstruktioissa ja dekonstruktioissa. Törmäsen abstrakti visuaalinen ilmaisu on selkeää, mutta samalla taikurimaisen monikerroksellista.

Teokset ovat sekatekniikalla toteutettuja konstruktioita, jotka ovat yhtä aikaa ”veistoksellisia maalauksia” tai ”installaatiomaisia kollaaseja”– tai jokaista näistä hetkittäin. Teoksia voi luonnehtia myös optisiksi ja kineettisiksi; teoksen liike ja syvyys voi olla illuusio – tai sen jokin osa voi liikkua. Useasti teos itsessään on kolmiulotteinen rakennelma. Vuorovaikutukseen kutsuvat teokset säilyttävät katsojan loputtoman mielenkiinnon nähdä teos vielä tarkemmin ja selkeämmin.

Törmäsen motivaatio luoda taidetta syntyy edelleenkin hänen mielenkiinnostaan metsästää visuaalisia efektejä.  Lähtökohta on usein pienieleinen, sattumanvarainen visuaalinen havainto. Kun sellainen löytyy, taiteilijan ilosta ja innostuksesta syntyy myös taideteos.

Arvostetun ja palkitun Veikko Törmäsen teoksia on ollut esillä lukuisissa eri näyttelyissä vuodesta 1972 alkaen. Hänen teoksiaan on hankittu näyttelyistä ja tilaustöinä julkisiin ja yksityisiin kokoelmiin eri puolelle Suomea.

Lisätietoja taiteilijasta Wikipediassa

CV Veikko Törmänen

Taiteilijan henkilökuvaa Sinikka Laine -Törmäsen avajaispuheessa 7.4.2016

Teoskuvia:

Comments are closed.