findingsolitude

AINI TOLONEN

Songs

Valokuvateoksia

31.10. – 11.11.2018

SONGS on sarja Aini Tolosen uusimpia maalauksellisia valokuvateoksia. Teokset pohjautuvat hänen urbaanista ympäristöstään löytämiinsä yksityiskohtiin, eroosioon, kulumiin ja eri pintamateriaaleihin. Tolosen kuvat voi nähdä joko maisemallisina tai kerronnallisina tai visuaalisena runoutena, mutta pääosassa on aina katsojan kokemus.

”Minua kiehtoo eroosio ja sen sisältämät ajan hetkelliset kerrostumat, ja rumuuden ja epätäydellisyyden kauneus. Myös kaaos, josta luovan prosessin kautta syntyy kosmos.

Valokuvaajana lähden tutkimusmatkalleni toisiin todellisuuksiin lapsen tavoin, näkemään maailmaa kuin ensimmäistä kertaa. Lopullinen teos syntyy kuvamateriaalin pohjalta omien muistikuvieni ja tunteideni välisessä vuoropuhelussa.

Kuvlllani pyrin luomaan kertomuksia, antamaan välähdyksiä unista, muistoista ja emootioista, jotka ovat kullekin katsojalle omansa. Kuvat ovat myös sisäistä musiikkiani, tietoisuuteen pulpahtavia katkelmia, värähteleviä tunnetiloja. Teosten nimillä on minulle suuri merkitys, kuva on valmis vasta sen nimettyäni.”

AINI TOLONEN on helsinkiläinen taiteilija, jonka valtavirrasta poikkeava abstraktin valokuvan näkemys ja ilmaisutapa on herättänyt kiinnostusta niin kotimaassa kuin myös kansainvälisesti.

 

Teoskuvia :

Comments are closed.