AOJF9098

Anitta Jonas

LESS IS MORE

Maalauksia

9. – 27.5.2018

”Maalaan, sillä muutakaan en voi”, sanoo tanskalainen kuvataiteilija Anitta Jonas. Töillään hän ilmaisee tunteitaan ja tunnetilojaan, hän maalaa suoraan sydämestään. Hän on maalannut pitkään enimmäkseen abstrakteja teoksia, mutta pikkuhiljaa hänen töihinsä on ilmestynyt enemmän myös ihmishahmoja. Tässä näyttelyssä on mukana sekä puhtaasti abstrakteja maalauksia että figuratiivisia elementtejä sisältäviä teoksia.

Näyttelyn otsikko “Less is more” kuvaa sitä kuinka Jonas työskentelee – vähemmän on hänelle enemmän. Hän käyttää rajattua palettia suurimmassa osassa töitään, ja useimmiten hän sekoittaa värit ja sävyt suoraan kankaalla. Lisäksi hän käyttää töissään paljon hiiltä ja grafiittia.

Jonaksen figuratiivisissa maalauksissa on usein ihmisiä, jotka eivät ole erityisen tervetulleita yhteiskuntaamme. Abstraktiin sarjaansa hän on maalannut intuitiotaan. Hän maalaa kankaalle juuri sen tunteen, jonka hän juuri sillä hetkellä tuntee seistessään maalaustelineen edessä.

Jonaksella on viime vuosien aikana ollut lukuisia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä sekä Tanskassa että ulkomailla. Hänen töitään on ollut esillä mm. Bolognassa, Lontoossa, Pariisissa, Amsterdamissa, Tukholmassa ja Münchenissä.

Lisätietoja taiteilijasta: http://anittajonas.com/

Anitta Jonas CV

Anitta Jonas Artist statement

Portrait of Anitta Jonas – KulturKanalen haastattelee Anitta Jonasta

Teoskuvia:

Comments are closed.