HENGITÄN ALKUVOIMAA

KERAMIIKKAVEISTOKSIA JA MAALAUKSIA

STUDIOGALLERIASSA 14.2. – 4.3. 2018

AVAJAISET 13.2. KLO 18

Päädyimme järjestämään yhdessä näyttelyn, koska niin oli tarkoitettu. Sielumme muistuttavat jollakin tavoin toisiaan. Taiteellista työskentelyämme hallitsee syvä keskittyminen ja intuitiivisuus: teokset pyrkivät näkyvään maailmaan ikään kuin niillä olisi oma tahto. Ne tarvitsevat vain pienen töytäisyn saadakseen konkreettisen muodon. Näyttelymme nimi kuvailee, miten me kaikki elolliset, ihmiset, kalat, linnut, koirat ja pingviinit hengitämme samaa ikuista alkuvoimaa.

Anne Pummila – CV

Pysähtynyt hiljaisuus luo meditatiivisen tilan, jonka aikana katson suljettujen silmieni kautta maalauksestani sitä, mitä eniten kaipaan ja rakastan. Näen luottamusta, rauhaa, myötätuntoa ja iloa, jonka muotoutumisen hetki määrää myös maalaukseni valmistumisen kohdan. Maailma ottaa taukoamatta kantaa, arvioi ja mittaa. Oma pyrkimykseni on päästää kaikesta tuosta irti niin, että onnen hetket olisivat pidempiä ja avarampia ajatella enemmän.

Jaana Laurila – CV

Taiteellinen ilmaisu on parhaimmillaan minulle syvä mystinen kokemus. Se vaatii hiljaisen tässä hetkessä olemisen tilan, jossa kaikki voi virrata luonnollisesti. Tuntuu kuin olisin tarkkailija katsellen, kuinka kangas täyttyy väreistä ja savi löytää muotonsa helposti ja vaivattomasti.

Aino Eeronheimo – CV

Kysyn itseltäni, kuka tai mitä on tänään tulossa. Viimeaikoina esiin on putkahdellut kaloja. Saapa nähdä, mihin suuntaan ideatulva seuraavaksi kuljettaa. Haluan kellua sen laineilla huolettoman vapaasti, näkymistä nauttien. Uteliaisuus ja kokeilumieli toimivat intuitiivisen työskentelyn moottorina. Sormet houkuttelevat savesta näykyviin tyyppejä, joilla on omat luonteenpiirteensä. Eloton saa elämän, ainakin symbolisesti. Muotoilemisen jälkeen sukellan keraamisten pintakäsittelyjen sademetsään. Jokainen teokseni kulkee monivaiheisen matkan valmistuakseen. Toivon niiden tuottavan iloa ympärilleen.

Teoskuvia:

Comments are closed.