FabiolaHidalgo1-web

FABIOLA HIDALGO

Light Matter Series

Maalauksia

Studiogalleria

18.4. – 6.5.2018

 

“All forms of energy, including light, cause gravitation and are under the influence of it”

Kuvataiteilija Fabiola Hidalgo on syntynyt Mexico Cityssä, ja hän asuu ja työskentelee tällä hetkellä Helsingissä. Hän on valmistunut 2014 UNAM:sta (National Autonomous University of Mexico), ja ollut vaihto-opiskelijana Kuvataideakatemiassa. Hän on Helsingin taiteilijaseuran jäsen. 

Töissään hän on kiinnostunut avaamaan ikkunoita erilaisiin tiloihin ja hetkiin, kuljettaen katsojaa kurkistamaan samanaikaisiin maailmankaikkeuksiin. Leikkisyys on tärkeä osa hänen luovaa työskentelyään. Tällä hetkellä hän työskentelee useilla eri tekniikoilla, maalaa ja tekee kuvituksia. Häntä inspiroi galaktiset muodostelmat ja planeetat, kuten Saturnus ja sen kuu Titan. 

”Light Matter Series” on tutkielma painovoiman, aineen ja valoisuuden suhteista väriin ja tekstuuriin. Fabiola kertoo: ”Aloin tutkimaan sitä, kuinka parhaiten pystyisin kuvaamaan ainetta ja kappaleen massaa maalauskankaalla. Halusin maalatessani saada aikaan kankaalle sekä painon että leijumisen tunteen. Minua inspiroi se kuinka kerrostumat ja rakenteet mineraalien geometrisissa muodoissa ilmentävät ainetta ja kappaleen massaa. Olen kiinnostunut värikenttien välisistä jännityksistä, ja siitä kuinka niiden painovoima vaikuttaa muihin kankaalla oleviin massoihin ja energiaan.

Olen pyrkinyt töissäni luomaan dialogia puhtaiden geometristen muotojen ja kappaleista havaitsemieni aaltoliikkeiden välillä.Haluan tutkia värien erilaisia mahdollisuuksia. Maalauksissa käyttämäni värikompositiot ovat neonvärejä, pastellisävyjä ja vaaleita, valoisia sävyjä.”

*****

Fabiola Hidalgo was born in Mexico City, and she lives and works in Helsinki. She’s gradueted 2014 from UMAM (National Autonomous University of Mexico), and was an exchange student in Academy of Fine Arts, Helsinki. She’s a member in Helsinki Artists’ Association.

”Light Matter Series” is a study of gravity, mass and luminousness through colour and texture. Fabiola Hidalgo says: ”I started exploring mass and how I could represent it on canvas. I wanted to crate a feel of both weight and suspended levitation. Inspired by the structures and layers in minerals geometrical shapes came to represent these masses. I’m interested in the tensions between the colour fields and how their own gravitational pull with in the painting worked of the other masses suspended on the canvas. I intend to create a dialog between the clear geometrical shapes and organic wave motion found in particles. The colour composition consists in neon, pastel colours and paint with high luminousness. Exploring the potential of colour.

Dark matter is non-luminous material that is thought to exit in our universe. It is elusive and deductible only by how it influences matter around it. “Light matter”, opposite of it’s name sake, demands attention and draws it’s viewers in.”

Fabiola Hidalgo CV

Lue lisää taiteilijasta: https://fabiolahidalgo.com/

 

Teoskuvia:

Comments are closed.