01_ProjectTinyOnes_HannaHolopainen

Hanna Holopainen

PROJECT TINY ONES

Maalauksia

9. – 27.5.2018

Hanna Holopainen on vuonna 1976 syntynyt kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Oulussa. Hänen maalaustekniikkansa pohjautuu abstraktin ekspressionismin alasuuntaukseen; action painting -tekniikkaan. Holopainen tutkii action paintingin taipuisuutta ja etsii monimuotoisia ratkaisuja ilmaista aihelmia ja teemoja niin, että abstrakti ilmaisu pysyttelee edelleen omassa kontekstissaan.

Project tiny ones heijastelee tämän hetkistä yhteiskunnan tilaa. Muuttuva maailma näyttäytyy mediassa ja kotisohvilla monella tasolla sortumaisillaan olevana instituutiona. Holopainen on kasvanut viime vuosina yhteiskuntatietoisemmaksi ja ilmaisee nyt itseään osana sitä. Teostensa kautta hän esittäytyy näkyvänä ja välillä massaan katoavana palasena.

Teokset  viittaavat vahvasti myös  tämän hetkiseen sosiaalisen median kulttuuriin ja etenkin sen visuaalisiin ilmenemismuotoihin. Elämme loputtomassa kuvanauhassa. Hanna Holopainen pysäyttää alitajuisen prosessin ja antaa sille fyysisen olomuodon maalauksissa. Vuorovaikutteisuus luodaan vapauttamalla katsoja kokemaan teokset itsensä kautta.

Project tiny ones on prosessi, joka debytoi taiteilijan työhuoneen ulkopuolella Berliinissä marras-joulukuussa 2017. Nyt se esittäytyy ensimmäistä kertaa Suomessa Galleria Kajasteen näyttelyssä. Projektin etenemistä voi seurata myös taiteilijan ylläpitämissä sosiaalisen median kanavissa.

Facebook: www.facebook.com/hanna.holopainen.art

Instagram: www.instagram.com/iukkuart

Pinterest: https://fi.pinterest.com/iukkuart/project-tiny-ones/

#hannaholopainen #actionpaint #contemporaryart #projecttinyones #iukkuart #galleriakajaste

Hanna Holopaisen CV

Teoskuvia:

Comments are closed.