HANNA HOLOPAINEN
My Little Ikebana

Maalauksia 29.7. – 16.8.2015

 

”Olen työstänyt My little Ikebana -teossarjaa vuoden 2014 keväästä alkaen. Maalaukset juontavat vaikutteita ja periaatteita japanilaisen kukkienasettelutaiteen; Ikebanan työstöprosessista. 

Olen kiinnostunut japanilaisen ja pohjoissuomalaisen kulttuuriin, sekä mentaliteetin yhdistämisestä action paintingin keinoin. Viitekehyksen säilytän joustavana ja etenen maalausprosessin ehdoilla.”

Artist statement:

Hanna Holopainen (-76), kuvataiteilija, action painter

Tuotantoni on pääsääntöisesti abstraktia maalaustaidetta. Keskityn pohtimaan abstraktion kautta tunnetiloja värien, muotojen ja niiden välisten kontrastien kautta.

Värien merkitys on suuri. Tunteillani on yleensä sävy, joka tavoittelee olomuotoa värien, valojen ja varjojen kautta. Tunteillani on myös rytmi, joka löytää muotonsa virrattuaan kehon läpi.

 

Hanna Holopainen (-76), visual artist, action painter

I primarily create abstract works. Through abstraction I often concentrate on exploring emotion in colors, shapes and contrasts between them. Colors have strong  significance. My feelings usually have a tone, which seeks a shape through colors, and the interplay of lights and shadows.

My feelings also have a rhythm, which finds it’s form after flowing through me.

”IKEBANA on perinteinen japanilainen taidemuoto, jossa luonto ja ihminen kohtaavat. Ikebana kehittyi …” Lue lisää…

Teoskuvia:

Comments are closed.